7 идеи за промяна на интериорните врати

Бюджетни идеи за промяна  

6767

Интериорните врати у дома играят важна роля в цялостното излъчване на интериора, но за съжаление смяната им съвсем не е лесна и проста задача. Ако ви се е налагало смяна, знаете, ч това начинание е свързано с почти основен ремонт – къртене, измазване, повдигане на пода…И не на последно място, изисква една съвсем не малка инвестиция. Ако вратите в дома ви обаче са вече стари и нямате възможност или желание за генерална промяна, не се отчайвайте. Има и доста бюджетни начини, с които лесно ще им придадете ново излъчване.

Вижте няколко предложения:

ikea.bg

Цветна хартия на стъклените врати


Френски врати със стъкло са прекрасни сами по себе си, но в един момент омръзва. Може да ги промените лесни с помощта на цветна хартия – стари антични карти, красиви тапети, страници от книга, дори. Изрежете по размера на стъклото и залепете със специално лепило. Ако не искате да използвате лепило, вземете двойно залепващо тиксо.

Боядисайте вратата


Дори и да изглежда лесно, но боядисването на една врата всъщност съвсем не е проста работа, затова се запасете с търпение. Първо махнете вратата от пантите и демонтирайте дръжките и излитане на хардуера. Минете повърхността с шкурка, за да махнете горния слой стара боя и да изгладите, след което започнете боядисването.

Добавете орнаменти към плоската врата


С помощта на тапицерия или гипсокартон вратата може да придобив вид на скъпоструваща такава.  Закрепете върху вратата с помощта на лепило, нанесете грунд и след това боядисайте. Дори да звучи лесно за изпълнение, ако не сте сигурни, че ще успеете да се справите, обърнете се към майстор.

Сменете дръжките


Заменете старите дръжки с нови и ще видите как вратата може да придобие напълно нов вид. Когато избирате нови, съобразете да съвпадат с винтовете на старите.

Направете врата за домашния любимец


Заменете някоя от интериорните врата с такава за вашия домашен любимец. Така ще добавите интересен ефект в жилището си, а кучето ще се почувства като част от семейството.

С шаблони


Ако имате цяла стъклена врата, която искате да я освежите, с помощта на шаблони и боя може да и придадете уникално излъчване.

Боядисайте пантите


Когато решите да промените вида на вратата, не забравяйте да обърнете внимание и на пантите. Откачете ги и ги напръскайте със спрей за метал. 

Сподели: