6 стъпки за организация на антрето

И малкият коридор може да бъде приветлив

3171

С няколко трика и най-малкото пространство се променя

Независимо дали живеете в къща или апартамент, организираният и приветлив коридор е много важен. Освен, че това ще създаде много приятно впечатление на вашите гости, ще може да подредите и всички необходими преди излизане аксесоари. Когато мястото е ограничено обаче, трябва да бъдем по - внимателни да отделим особено значение на мястото.

Вижте кои са най-важните компоненти за перфектното малко антре.

Сложете шкаф за обувки

Приберете всички обувки в шкаф. Така ще спестите място на пода около входната врата и със сигурност малкото пространство ще изглежда много по – подредено и организирано. Ако коридорът е много малък или тесен, помислете за висящ шкаф.

Организирайте важните документи в папки или кутии

За да не се налага да събирате всички сметки и писма, брошури или документи из цялата къща, подредете ги в кошничка или във вертикални папки. Така ще освободите и много място на шкафа в коридора.

Закачалки

Ако имате деца, инсталирайте интересни закачалки, на които да слагат чантите си. Може да сложите различни по цвят за всяко дете или дори да ги персонализирате. Ако се притеснявате, че ще изцапате стената, сложете тапет или облечете с дърво в цветя на стената. Бъдете креативни и създайте дизайнерски кът.

Малки купички за дребните неща

Очила, телефони, дребни монети, ключове. За тях никога няма място. Ако сложите обаче малки дизайнерски купички, лесно ще организирате пространството и няма да се чудите къде сте оставили ключа.

Сложете дъска за съобщения

С подобна дъска ще внесете свеж ретро стил и ще организирате семейството. Направете списък със задачите на децата, пишете продуктите за пазар, оставяйте съобщения. Дори може да използвате дъската, за да закачате ключовете.

Кошници

Ако нямате възможност за рафтове, сложете плетени кошници за ежедневните вещи като торбите за пазар, поводника на кучето, шал или ръкавици…Освен че е много полезен, подобен аксесоар ще добави естетика в дома ви.

 

Сподели: