6 места за съхранение, които не използвате (а трябва)

Погледнете над, под, около и между традиционните места за съхранение  

8046

Почти няма човек, който да живее в малко жилище и да каже, че мястото му стига. Все излиза нещо, на което не може да намерим къде да го сложим или имаме прекалено много вещи, сложени по какви ли не рафтове, кошници и кошове, само защото не разполагаме с достатъчно площ. А сигурни ли сте, че използвате пълния потенциал на вашия дом? Огледайте се над, под, около и между традиционните места за съхранение и вижте къде, и какво още може да се сложи.

Около 60 см над вратата

tesy.bg

В банята това е идеалното място за резервни кърпи, тоалетни принадлежности или тоалетна хартия. Просто инсталирайте рафт със скоби точно над рамката на вратата.

Под бюрото

Телена кошница под бюрото крие неочакван потенциал. Прикрепете я с винтове и сложете рутера или разклонителя. Надпишете кабелите, за да може да откривате този, който ви трябва само с един поглед.

На вратата на кухненските шкафове

Закачете кукички от вътрешната част на кухненския шкаф, на които може да държите поставките за миксер, лъжици или посуда, която ползвате често.

Под пералнята и сушилнята

Вместо да се опитвате да достигнете до продукти, които се държите на рафтове над пералнята и сушилнята, повдигнете ги на здрава платформа, под която имате място за съхранение.  Ако имате място от двете страни или между двата уреда, помислете за тесен шкаф, който също предоставя площ за подредба.

В шкафовете

Да, звучи абсурдно да използвате шкафове за съхранение, но идеята е да увеличите максимално пространството. Ако имате поне 30 см разстояние между рафтовете, може да добавите допълнителна дъска. 

Долната страна на рафтовете

С помощта на прозрачни контейнери под рафтовете в гардероба може да увеличите мястото за съхранение. Подредете там бельо, чорапи или дребни аксесоари. 

Сподели: