4 спестяващи място трика за малки пространства

Полезни идеи когато имаме ограничена площ  

1314

Как може да живеете комфортно в апартамент - студио? За да могат да увеличат максимално свободното пространство, собствениците на жилища стават все по-креативни, когато става въпрос за обзавеждането. Освен да изберат многофункционални мебели, да добавят огледала и да работят с перфектната цветова схема, те също са отворени за експерименти и превръщат всяко кътче в ефикасно място.

Ето няколко хитри съвети ако ви предстои да се пренесете или живеете в малко жилище

Следвайте една цветова схема

Общата цветова схема създава единен вид на дома ви. Помислете за използването на акценти в нюанси на кафяво, кремаво или неутрални цветове, за да създадете балансиран вид.

Изберете цялостен стил

Като се има предвид малкото пространство, най-добре е да създадете един общ стил. Ако все пак искате да вкарате различни стилове в отделните части, уверете се, че те не се сблъскват. Поддържайте обединяващ елемент - може да бъде шарка, мебел или цвят.

Бъдете внимателни с мебелите

Ако бюджетът ви позволява, изберете мебели по поръчка, които могат да паснат перфектно в наличното пространство. Помислете за сгъваеми маси, табуретки с място за съхранение, монтирани на стените рафтове. Тъй като те не заемат място на пода можете да добавите и красиви кошове за съхранение.

Работете по стените си и украсете вертикално

Определете различни зони с помощта на визуализации като графики на стената в трапезарията или мозаечни плочки в кухнята. Тези елементи помагат да се отклони вниманието от малкото пространство.

Сподели: