4 начина да аранжирате мебелите в малката стая

Как да създадете просторно място въпреки площта  

2718

Подреждането на мебели в малкия дом може да бъде истинско предизвикателно по много причини. На първо място трябва да аранцираме така, че да не се претрупва пространството. Да не говорим, че стаята трябва да изглежда елегантна и стилна въпреки всичко в нея. Ето защо от realliving.com дават съвети как да подредим и организираме мебелите в малкия дом.

Не претъпквайте коридора

ikea.bg

Избягвайте да слагате мебели близо до входа. Не е приятно когато влезете да се сблъскате с диван или библиотека. Това не дава никаква възможност за движение. Уверете се, че още от антрето имате достатъчно свободно място и не блокирате погледа към къщата. 

Осигурете достатъчно площ за движение

Какъв е смисълът да обзаведете и декорирате добре вашия дом, ако не можете да се движите? Осигурете достатъчно място за преминаване и разминаване. Визуализирайте подредбата на мебелите, помислете дали ще има място да отворите вратите на шкафовете, да подредите столове, които да не пречат. Най-важното е да не се чувствате притиснати.

Опитайте да сложите мебелите на разстояние от стената

Когато имате малко пространство, просто няма смисъл да подреждате всичките си мебели покрай стените, за да имате повече място да се движите. Това, което повечето хора не знаят, е, че това всъщност дава илюзия за по-тясно пространство. Това е така, защото, когато са до стена, мебелите визуално определят границите на помещението. Ако оставите само малко място зад диван или столовете, възприятието е за просторно и ефирно пространство.

Баланс

Направете всичко възможно да разпределите визуалното "теглото" на мебелите, когато подреждате мебелите си. Не искате една страна на стаята да изглежда и да се чувства по-тежка от другата, нали? Ако имате стол акцент от едната страна, поставете един и от другата страна, а ако нямате такъв – табуретка. Важен е балансът. 

Сподели: