Вижте какво се крие в този 21 кв.м апартамент

Съвременни елементи и вдъхновени от пътешествията детайли отличават това забе...

3455

Може би мнозина от вас биха се съгласили, когато казваме, че домът е магическо място. Тук се чувстваме в безопасност, удобно и комфортно, това е нашето убежище, където да се наслаждаваме на нещата, които обичаме, където се събираме с приятели и семейство. За тези, които често пътуват домът е онова място, в което се връщат с трепет и желание всеки път.

Именно апартамент за пътешественик е трябвало да проектира дизайнерът Роланд Лустрадо. Той обаче е с изключително малка площ – само 21 кв.м, поради което архитектът залага на минималистични и поръчкови мебели, светли тонове и елементи, които създават уют и топлина.

Вижте как изглежда това малко, но дизайнерски издържано и много стилно.

Коридорът

При влизането в жилището гостите виждат гардероб за дрехи и за съхранение. Роланд модифицира шкафа, като монтира огледало, за да разшири визуално пространството. Малък рафт с открити стелажи служи за обувки, чанти и аксесоари. Над него са разположени няколко картини, които оживяват пространството.

Всекидневна и спалня

Тъй като жилището е малко, помещенията се преливат едно в друго.  За зоната за сън и почивка дизайнерът избира открити рафтове и вградена малка библиотека. Лампа с основа Айфеловата кула придава много атмосфера на тази зона. Точно срещу леглото е стената акцент с ламинат, а страничната стена на шкафа е огледална, което удвоява визуално помещението.

Кухнята

Тя е много малка, но удобна и функционална. Под шкафовете са инсталирани кошници, които са удобни за съхранение на посуда и принадлежности за готвене или за организация на подправките. В тон с останалото обзавеждане, кухнята е в цвят шампанско, а гръб от плочи.

Работна зона

Малък кът е отделен за работната зона. За него е избрана ниша, достатъчна за бюро.

Банята е малка, но напълно достатъчна. Впечатление тук правят картините, закачени над мивката.

 

Сподели: