В това пространство от 25 кв. м никой не би имал против да живее

Дори и най-фините детайли са фокусирани около ефективността

8388

Това е едно малко пространство от 25 квадратни метра, в което никой не би имал против да живее.

Творенията на Wohnwagon се отличават със самодостатъчност – те разполагат със собствени системи за електроенергия, вода и оползотворяване на отпадъци.

Дори и най-фините детайли са фокусирани около ефективността. Естествени и рециклирани материали са използвани за създаването на страхотно изглеждащите каравани.

Тези материали включват глинени мазилки, дърво, обработено с натурални масла, както и овча вълна за изолация.
Слънчеви панели са поставени на покрива, за да генерират енергия, докато водата се съхранява и нагрява с помощта на печка на дърва или от енергията на тези панели.

Резултатът: красив, отворен интериор, боядисан в светли нюанси.

Компанията Wohnwagon, която е със седалище във Виена, Австрия, предлага три различни размера на караваната, както и индивидуално приспособяване към нуждите на клиента.

Изключително привлекателна за екологичен къмпинг, караваната на Wohnwagon се използва също и като пътуващо кафене или офис помещения.

Цената започва от 49 000 долара и стига до около 104 500 долара за голям, напълно обзаведен, самодостатъчен модел.

Стартирайки през 2013 г., компанията е получила повече от 400 молби от лица, заинтересовани от направените по поръчка еко каравани.

Кристоф Раз, ръководител на проекта, казва: "Ние стигнахме до извода, че 25 квадратни метра жизнено пространство, което предлага уникален опит с изискани материали и индивидуални решения, е всичко, от което хората се нуждаят. Ето защо създадохме Wohnwagon."

Вижте още снимки:

Сподели: