В Холандия се появи странна къща, в която всяка стая има ... собствен покрив

Пълно единство с природата

5072

Творческата визия на архитекта е задължителна за всеки проект, дори и да е малка лятна къщичка. Но в случай на комплекс, който не е стандартен във всички отношения, или неразделна структура, появила се в гората на Тонден (Холандия), визията на авторите на концепцията надхвърля стандартната конструкция. Дизайнерското бюро HofmanDujardin построи къща, в която всяка стая има собствен покрив и открита тераса.

Къща на самотен островНамира се на остров Тоуан, край бреговете на Нюкей в Корнуол, Великобритания

Ако я погледнете от птичи поглед или от дрон, може да си помислите, че това е хотелски комплекс. Но това изобщо не е така.

Плаваща екокъща, задвижвана от слънцето Нямате грижи относно основите, няма нужда да режете дървета, да леете бетон или пък да купувате земя

"Вила Тонден" е единична архитектурна структура с три жилищни единици (стаи), разположени отделно. Според авторите на проекта идеята е да се постигне пълно единство с природата. За да могат органично да впишат сградата в горския пейзаж, те решават не само да я направят от естествено дърво, но и да осигурят на жителите на всяка стая гледка.

Всъщност това са три различни къщи с тавански етажи, които са съседни една на друга. Свързващата връзка е просторната всекидневна-трапезария, която служи като идеално място за организиране на семейни вечери. Има и обособена кухненска зона.Въпреки факта, че всяка стая е почти напълно отделена, всички коридори са със стъклени плъзгащи се врати, трик, който създава впечатление, че това е едно жилище. Независимо от стъклените прегради, интериорът на всяка отделна стая е организиран по такъв начин, че всеки обитател  може да намери абсолютна самостоятелност. Добре обмисленото оформление е най-добрият начин да допринесете за релаксация и спокойна почивка.

Вижте малко повече от този удивителен дом:

Как едноетажна къща с гараж се превърна в модерен мезонетПреди да попадне в ръцете на La SHED Architecture тази къща определено има нужда от основен ремонт
Сподели: