В Дубай построиха най-дългата конзолна кула в света

В Дубай построиха най-дългата конзолна кула в света
Източник: onezaabeel.com

Футуристичният One Za'abeel e най-новата перла в силуета на Дубай. Този уникален във всички отношения проект впечатлява със своето величие и красота и начерта нова ера в съвременната архитектура. Конзолната конструкция е позиционирана над земята на височина 100 метра и се простира на 226 м. За пореден път спиращата дъха красота е еволюцията на съвременната архитектура и инженерство.

На върха на Айфеловата кула има таен апартамент

Когато през 1889 година в Париж е открита Айфеловата кула Густав Айфел става един от най-известните хира във Франция....

21/02/2016
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от One Za’abeel (@onezaabeel)

Разположен в абсолютния център на Дубай, стратегически разположен на входа на международните финансови райони на Дубай, One Za'abeel се радва на несравнима 360° гледка към града, както и на удобни и интегрирани мостови връзки към Световния търговски център.

10 кухненски артикула, които не се използват повече от няколко пъти

Вероятно всеки от нас поне веднъж си е купил кухненски аксесоари, които е смятал, че ще му бъдат от полза. Но колко ч...

26/02/2021

Комплексът One Za'abeel със смесено предназначение, превърнал се в символ на амбиция, иновативен подход към строителството и архитектурата. Най-дългата конзола в света свързва двете кули на комплекса, построена от Ithra Dubai LLC, дъщерно дружество на Investment Corporation of Dubai (ICD), която е специализирана в развитието и управлението на стратегически активи за недвижими имоти около свят. Амбициозният проект, разработен от японското архитектурно студио Nikken Sekkei, специалисти от инженерна и градоустройствена фирма, реализирала повече от 25 хиляди проекта в 50 страни по света, вдъхновява и очарова с футуристични форми, иновации, и изключителни иновативни изпълнения, превърнали се в стандарт на съвременното строителство.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от One Za’abeel (@onezaabeel)

Разположен в сърцето на града, до Международния финансов център, в близост до зашеметяващия Burj Khalifa, Dubai Mall и главното летище, той заема обща площ от 530 хиляди квадратни метра. One Za'abeel се състои от две традиционни кули, в които са разположени хотели, офиси и луксозни жилищни площи. Кулите са свързани с футуристичен панорамен небостъргач, конзола, „плаващ“ пред кулите.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от One Za’abeel (@onezaabeel)

В проекта приоритетни са устойчивостта, иновациите и качеството. При строителството са използвани регенерирани материали и са положени грижи за минимизиране на отпадъците на всички етапи от строителството и довършителните работи.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от One Za’abeel (@onezaabeel)

В съответствие с целта на ОАЕ за постигане на нетни нулеви въглеродни емисии до 2050 г., One Za'abeel отговаря на изискванията за сертифициране LEED Gold във всички аспекти на дизайна и функционалността. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...