„Умна“ микро къща може да бъде прикрепена навсякъде

Тя е с площ 25 кв.м, но с удобства на голям апартамент

2069

Реалностите на съвременния живот налагат свои собствени правила и закони – като това да обитаваме по - малко жизнено пространство, но без значително да намаляваме комфорта си. Ето защо напоследък дизайнери и архитекти се надпреварват да показват все – повече идеи за жилища, които могат да отговорят на горните две условия.

Девет умни, мултифункционални мебелиМултифункционалните мебели са идеален вариант за малки жилища

Така на пазара се появи „умна“ мини къща, в която спокойно може да живее семейство от 3-4 души. И най-важното е, че компактният модел Cube Two може да бъде инсталиран на всяко място, където има малко парче свободна земя и във всяка климатична зона.

Площта на този дом е едва 24,4 квадратни метра. 90% от материалите, от които е създаден жилищният модул, са рециклируеми и не вредят на околната среда.

Умна кухненска джаджа разполага със седем уреда в едноМожете да я контролирате и от телефона си  

Висококачествени материали, надеждна топло и шумоизолация, стоманена конструкция - всичко това гарантира пълна защита от влага, температурни крайности, звуци (> 52-55 dB), тайфуни (до ниво 12), пожари (облицовката поддържа огъня до 2 часа) и дори земетресение от 9 по Рихтер.

Умната къща е подходяща за страни със суров климат, но и за горещи региони.

В нея има и виртуален асистент, който контролира всички процеси. Той може да разпознава гласовете на всички членове на семейството и дори да се приспособи към графика на живота на конкретно семейство, така че да изпълнява всички необходими действия без излишно „напомняне“.

Според разработчиците Cube Two Smart Home е един организъм. Всички домакински уреди, мебели, конструктивни елементи и системи за поддържане на живота се управляват и контролират от виртуалния асистент, така че можете да се отпуснете след тежък работен ден и да се порадвате на заслужена почивка.

Тази къща има две отделни спални, една от които разполага с просторни системи за съхранение и работно място. В мини-къщичката с размери 8,2 на 3,5 м може да се проектира и дневната, която служи като трапезария, кухня с всичко необходимо за семейство, домакински уреди и мебели.

Тук има, разбира се и баня с душ, умивалник и тоалетна. Модулът осигурява автономно захранване, а системите за събиране, съхранение и обработка на вода могат да бъдат оборудвани срещу допълнително заплащане.

И гаражната врата може да бъде "умна"Hörmann представя ново поколение врати
Сподели: