Този апартамент от 31 кв.м е вдъхновен от Санторини

Модерен дом с бюджетни решения и многофункционални мебели  

5932

В момента, в който влезете в този малък дом, веднага ще се почувствате така, сякаш сте в Санторини. Собствениците обожават гръцкия остров и затова решават да пренесат атмосферата и в жилището си. Със своите бели стени и освежаващи сини докосвания, той е идеалният дом за града, където можете да се отпуснете, да поканите приятели и да се насладите на хубава вечер. Но  наред с дизайна, архитектите трябва да създадат и функционално пространство, което може да събере между трима и петима души.

Малък коридор превежда гостите до дневната, трапезарията и кухнята. От двете страна има гардероби, като на едната стена е боядисан в синьо.

Обикновено виждаме дървени и стъклени прегради в малките апартаменти, които да гарантират неприкосновеността на обитателите. За да избяга от тази схема обаче, архитектът залага тук на прегради от ковано желязо, а за да не спира светлината, слага бели завеси.

В духа на Санторини, стените са в бяло, но за да избяга от усещането за стерилност, архитектът внася растения, както и аксесоари в различни нюанси на синьо.

Тъй като собствениците често прекарват уикенди с родителите си, е от съществено значение да разполагат с достатъчно място, за да ги настанят. Разтегателният диван в хола се превръща в стандартно легло. Топлина дава дървената маса, покрита със свежи цветове и декор в синьо.

За кухнята е избран гръб с тематични плочки, а дръжките на шкафовете са керамични в тон с обзавеждането.

Трапезарията разполага с разтегателна маса, която може да побере до шест души.

Боядисана в светъл нюанс на синьото, спалнята е успокояваща и приветлива. В долната част на леглото има уютен работен кът.

Банята е семпла, но функционална - с осветление, което се вижда и в другите части на жилището.

Сподели: