Светъл апартамент за младо семейство

 75 m² стилен интериор 

1315

Този светъл апартамент е проектиран за младо семейство с дете. Собствениците се обръщат дизайнера Татяна Сауляк да създаде динамичен, креативен интериор с просторни помещения и функционална светла кухня-хол, която да отразява техния характер и активен начин на живот.

Оформлението налага лека преработка и така балконът става част от кухнята. Така се получава разделянето на пространството на работна зона и трапезария, а до големия прозорец се поставя маса.

Светлите стените и мебелите, редуващи се с бели повърхности и графики, зонират пространството и помагат за коригиране на нередностите във формата на стаята, скриват несъвършенствата на тесните пътеки.

Всяка стая в апартамента е като отделна глава от книга, независима, но неразривно свързана с останалите. Основните цветове в палитрата се повтарят и създават ритмичен модел. Например, голяма, функционална кухня е проектирана в топли нюанси с преобладаващо оранжево и розово, които се повтарят в акцентите в хола.

Кухнята може спокойно да се нарече доминираща характеристика на зоната на студиото. Благодарение на цвета и геометрията той става не просто работна зона, а ярък атрактивен обект в пространството.

Желанието на по-малкия член на семейството - двуетажно легло - също не може да остане незабелязано. Под него има разтегателен диван. Основният акцент в детската стая е таванът с малък графичен модел.

 

Една от основните характеристики на хола е наситеният син цвят на стените, който преминава към вратата на спалнята и я прави почти невидима.

Спалнята е разделена на 2 зони - уютна спалня и светла работна зона. Завеса води от спалнята до съблекалнята, през която може да се влезе в малка баня.

 

Всички корпусни мебели в апартамента са направени по поръчка.

 

 

Сподели: