Стара панелна боксониера се превръща в стилен двустаен апартамент

Лукс на 34 кв.м

1262

Ако сте собственик на стар апартамент с малки размери, ще ви докажем, че и остарелите и скучни жилища могат да се трансформират до неузнаваемост. Разбира се, освен ако не притежавате дизайнерски талант, може да се справите с това сами, но ако търсите нещо наистина оригинално и различно, е добре да се обърнете към интериорен стилист, който да ви разкрие потенциала на жилището. Точно така е направила млада двойка, която се озовава с наследствен апартамент и решава да го трансформира.
Ето как 34 квадратни метра се превръщат в удобен апартамент с една спалня.

Апартамент от 13 кв. м. Защо не!Дизайнерът му живее в него вече 7-ма година

Като се има предвид малката площ, оставянето на стаите и оформлението им в първоначалния им вид е безсмислено, защото новото време диктува различни правила и определя други приоритети. Решението да се съборят всички вътрешни прегради. Едва след това е възможно да се създаде дизайнерски проект, който да помогне за организирането на пространството. В резултат на това се получава двустаен апартамент или по-скоро студио с изолирана спалня и баня.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Перфектно обзаведен апартаментУникален малък апартамент

Създавайки нова жилищно помещение, банята е намалена до размер, колкото да се монтира мивка с шкаф, пералня, тоалетна чиния и малко пространство за душ.

Дизайнерите залагат на огледални повърхности, които са поставени под ъгъл от 90 градуса. Благодарение на това малката баня изглежда много по-голяма. Минимализмът в интериорния дизайн на тази зона на апартамента е гаранция, че малка площ не е претоварена и не се създава потискаща атмосфера на затворено пространство за пресоване.

Кухнята се намира до банята, разделени са от една стена, на която се монтират мебели, някои от които са ниши за вградени домакински уреди.

Тук има прозорец, затова дизайнерите те решиха да превърнат перваза на прозореца в работна зона, като по този начин спестиха място за трапезарията, която плавно преминава в хола. Рационалното използване на всеки сантиметър направи възможно оборудването на пълноценна кухня, където имаше място за необходимите домакински уреди и системи за съхранение.

 

Собствениците искаха жилището да е с естествената хармония, с минимално използване на обемни мебели. Затова е избран еко стил, който се превърна в своеобразна смесица от рустик, скандинавски и модерен вид.

Трапезната маса играе ролята на един вид разделителна линия между кухнята и хола, която е в прости линии и не е претоварена с мебели. Благодарение на оригиналната модулна стена, която има лъскави бели фасади с огледални повърхности и редица отворени рафтове, се създава впечатлението за простор. Мека мебел, необичаен килим с чифт пуфчета, единият от които действа като масичка за кафе, интересен текстил, органично се вписва в цялостния дизайн.

Основният акцент на обновения апартамент е напълно изолирана спалня. Това се случва с помощта на плъзгащи се огледални стени, допълнително украсени с елегантен матов модел под формата на огромни дървета. Именно този дизайн стана последната нотка при отразяване на основната идея на автора на проекта, който напълно реализира мечтата на собствениците - създаде усещането за разходка сред природата.

В апартамента на Крисчън Грей от „50 нюанса сиво“Дава се под наем
Сподели: