Просторен и светъл апартамент от 56 м²

Просторен и светъл апартамент от 56 м²

Това жилище е собственост на младо успешно момиче, работещо в модната индустрия. Тя пътува много, често се среща с приятели и организира домашни партита. Собственичката има високи изисквания и собствена представа за естетика, но когато проектира жилището си, намира общ език с дизайнера. Крайната цел е да създадем френска вибрация интериора.

Апартаментът е сравнително малък - само 56 кв.м., така че основната задача на дизайнера е да използва разумно всеки квадратен метър. Местоположението и границите на функционалните зони до голяма степен се определят от структурните елементи на покрива: носеща греда разделя основното пространство на всекидневна и кухня. За да се освободи възможно най-много място, всички гардероби са вградени, а съблекалнята е скрита зад огледало в спалнята.

Малък апартамент под самия покрив предизвиква асоциации с парижки мансарди и дизайнерът се опитва да засили това усещане, доколкото е възможно. Стените са покрити с бежова мазилка, подът е паркет тип "рибена кост", а прозорците са със снежнобели щори. Основен мотив на интериора са плавните линии и меките форми, които създават елегантна и уютна атмосфера. В хола има полукръгъл диван, допълнен от обемно кресло с текстурирана тапицерия и кръгъл пухкав килим. Центърът на кухнята е зает от остров във формата на сълза, който служи и като маса за хранене. Извитата табла в спалнята прегръща леглото, създавайки идеалното място за почивка.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...