7 техники за интериорен дизайн, които ще удивят всеки

7 техники за интериорен дизайн, които ще удивят всеки

За добрия вкус на човек може да се съди не само по начина, по който се облича, но и по интериора на апартамента му. Ето защо е много важно да обмислите дизайна на вашия дом от А до Я. Ето какви техники трябва да използвате, така че завършеният интериор да предизвиква само възхитени погледи.

 Техника 1: Единен стил

Когато харесвате няколко интериорни тенденции, има голямо изкушение да декорирате всяка стая в различни стилове. Но не е нужно. За да направите апартамента да изглежда като от корицата на списание, трябва да създадете холистично и хармонично пространство, така че една стая да преминава плавно в друга. В декорацията е по-добре да не използвате голям брой декоративни материали, а да се спрете на версия и една цветова палитра на интериора. За да направите атмосферата по-жива и интересна, използвайте акценти и детайли под формата на текстил, стенни декорации, стайни растения и др.

Тактика 2: Забележими предмети на изкуството

Ако искате интериорът да е специален, а не като всички останали, допълнете го с предмети на изкуството. Не е необходимо да харчите огромна сума пари за няколко дизайнерски артикула и да напълните всички стаи с тях. Един, разположен на най-видното място, ще бъде достатъчен. Опитайте се да направите изкуството не самостоятелна част от декора, а композиционен център, около който е изграден интериорът.

Техника 3: Голям обем

Има мнение, че големите предмети не могат да се използват при декорирането на стандартни и малки апартаменти, тъй като те претрупват наличното пространство. Това твърдение обаче не важи за всички обекти. Например, обемист гардероб с врати на панти или диван, който заема 50% от хола, наистина не е необходимо да се използва, тъй като такива мебели правят невъзможно маневрирането. Но модерен килим с графичен модел идеално ще се впише в стаята и ще я разшири визуално.

Съвет 4: Добро осветление

Общият интериор на апартамента е силно повлиян от осветлението. Следователно, той трябва да обърне голямо внимание дори на етапа на ремонт. Във всяка стая е необходимо да се осигурят няколко сценария за осветление, така че да са светли, просторни и уютни. В тъмни и мрачни стаи никога няма да можете да постигнете усещане за комфорт. Ако след ремонта все още имате лошо осветени ъгли, „осветете“ ги с аплици или подови лампи.

Техника 5: Огледала

Вътрешните огледала са истински спасител, който помага за решаването на огромен брой проблеми:

Първо, ако изберете красив и стилен продукт, той веднага ще се превърне в акцент в стаята. Можете да дадете предпочитание на модела в оригиналната рамка или да направите композиция от огледала с различни размери, но еднаква форма или обратното.

Второ, огледалата забележимо разширяват пространството, което става много полезно в случай на малки апартаменти.

Трето, огледалата коригират пропорциите и коригират конструкцията - "разтварят" ненужните издатини, структури, а също така добавят перспектива към интериора.

Четвърто, те са способни да удвоят светлината. Ако искате да добавите повече лекота и ефирност в помещението, направете имитация на прозорец, в който вместо стъкло ще използвате огледало. Така че можете да дублирате красивата гледка, която се отваря от вашия прозорец.

Техника 6: Запомнящи се акценти

Интериорът няма да се окаже интересен и завършен, ако не използвате закачливи акценти за неговия дизайн. Например, можете да украсите ярък диван с ярки възглавници, да направите акцентна стена, да окачите снимки в оригинални рамки, да инсталирате декоративна камина. Перфектно "разредете" избледнялата атмосфера на завесите, проектирани в дълбоки наситени цветове. Техники като тези не само помагат за постигане на цялост, но и правят цялостния дизайн запомнящ се.

Тактика 7: Неща с история

В интериора не само избраният стил или дизайнерски арт предмети са от голямо значение. Много е важно апартаментът да е изпълнен с комфорт и човешка топлина. Ако преследвате само лъскава снимка, тя ще се окаже красива, но скучна. Атмосферата трябва да е индивидуална, така че, гледайки определени неща, гостите да разберат какво харесвате, какво обичате, какъв човек сте. Страхотен съвет от дизайнерите е да избирате предмети с история. Не изхвърляйте аксесоари или мебели в добро състояние, които са наследени. Винаги ще бъдат актуални нещата, които пазят паметта и историята на рода.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...