Панелен тристаен апартамент се преобрази в уютен дом

Впечатляваща е спалня в бледо лилаво  

7454

Спокойни цветове, класическите елементи, добре зонирана дневна с работно място и просторни помещения за съхранение. Това е резултатът от преобразяването на панелно жилище с площ 75,6 кв. м в уютен и стилен дом. Собствениците се обръщат за помощ към двама млади архитекти, които имат за задача да придадат нов облик на един стар апартамент.

Апартамент от 3.5 кв. м – възможно ли е?В Манхатън

Голямо предимство в случая са сравнително високите тавани - 3,08 м. Желанията на клиентите са за спокойна цветова схема, класически елементи в интериора, но и усещане за въздух и светлина. В хола те искат да има домашен офис, а домакинята настоява и за просторни помещения за съхранение.

Тъй като собствениците са често домакини на гости, е необходимо да се предвиди и голяма маса за хранене, която в същото време да не заема много място в кухнята.

Апартамент от 13 кв. м. Защо не!Дизайнерът му живее в него вече 7-ма годинаНа първо място са демонтирани всички преградни стени, което помага за създаването на по-свободен и обемен интериор. Банята и тоалетната се комбинират, създавайки удобно пространство.

Детайлът, върху който започва целият проект, са стъклени врати, които едновременно служат като прегради, разделящи кухнята и хола.   

Характерни за проекта са пастелните стени и акцентни месингови елементи в целия апартамент. Всички интериорни врати са комбинация на стъкло и дърво и помагат да се запази лекотата на пространството.

По време на работата по проекта на клиентите им се ражда дете, което налага да се намери място за легълце в спалнята на родителите.

 

Покритието за всички стени е боя. Текстилът от меки естествени тъкани, което придава уют на стаите. Подовете са с геометрични форми, което придава динамика на стаите.

Вградените системи от шкафове в спалнята и хола са по поръчка.

Миниатюрен апартамент от 31 квадратаЧист, прост, елегантен и неподвластен на времето дом
Сподели: