Малък модерен апартамент 51,7 м² в естествени цветове

Малък модерен апартамент 51,7 м² в естествени цветове

Функционалност на всяка зона. Това е желанието на собственика на жилище от 52 кв.м, което оставя в ръцете на интериорен дизайнер. Ето резултата:

Апартамент от 8 кв. метра в Париж

В големите градове със скъпи имоти се появяват все повече микро апартаменти, за които хората са съгласни да...

20/07/2015

Комбинираната зона кухня-трапезария-дневна е разположена в дясната част на апартамента. Стените тук са направени по такъв начин, че имат ниши за системи за съхранение, които са разположени както от страната на кухнята, така и от коридора. Благодарение на просторната съблекалня във входната зона, е възможно да се освободи място в дневните: в стаите са инсталирани минимум гардероби.

Перфектно обзаведен апартамент

Един апартамент, който изглежда прекалено малък, за да бъде удобен на теория, на практика предлага достатъчно простра...

28/08/2015

За дизайнера е важно пространството да стане привлекателно, но в същото време да се изберат материали от икономичния сегмент. Като основа взима традиционна цветова схема: бежово, бяло, черно, дърво. Монохромното пространство с черни акценти винаги изглежда впечатляващо и скъпо, дори ако мебелите или довършителните материали са доста бюджетни.

 

Стаите в апартамента са доста просторни и е необходимо да се организира ясно зониране. Стъклената преграда в кухненската част обозначава ясно зониране, изчертава отвор и пропуска светлина към работната повърхност. С черен профил се добавя графична нотка към пространството.

Декоративните панели на стената са обикновени листове гипсокартон, боядисани в цвета на стената: бюджетно решение, което изглежда ефектно благодарение на шарката на сенките и ритъма. Освен това в зоната на дивана вече има окачени картини, така че още една картина на стената зад масата щеше да натежи пространството и да го направи твърде скучно и монотонно.

 

В спалнята частта от стената вляво от леглото е боядисана в по-тъмен цвят. Вътре в този ъгъл има огледало, чиято рамка е в цвета на стените и малка черна масичка. Цветът на стените в тази зона сякаш обединява всички елементи и придава на помещението правилната геометрия.

 

Банята е декорирана в неутрални светли цветове. Дървеният фурнир на челата на шкафовете и на тоалетната допринася за уюта на пространството, а бялото и бежовото покритие се асоциира с чистотата и спокойствието, така важни за банята.

Алтернатива на едностаен апартамент

Португалският дизайнер Габриела Гомес създаде интересно и компактно жилище. Нейната работа, Shelter Bygg, е комбинаци...

29/08/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...