Как ще изглежда един и същ апартамент в три различни стила

Кой е най - добрият за вас?

16501

Замисляли ли сте се как може да изглежда вашия апартамент в стила на минимализма? Или на футуризма? Ами еко стл? Интериорният дизайнер Степан Бугаев реши да проектира апартамент в три различни стила. Ето резултата.

Апартамент от 8 кв. метра в ПарижНе, няма грешка в заглавието

Минимализъм

Особености на съветския интериорМинало и настояще в дизайна

Философията на минимализма е умереност във всичко. Интериорът в този стил включва само най- необходими елементи. Той се характеризира с простота на формите, отсъствие на сложни текстури, равномерност и матови повърхности. Този дизайнерски проект е подходящ за практични хора, които ценят функционалния и ергономичен интериор.

Каноните на стил минимализъм предполагат монохромен диапазон, но не изключват неутрални пастелни нюанси. Предвид конкретното оформление на този апартамент, дневната е съчетана с кухнята. Една от стените е в неутрален светло жълт нюанс и също използвайки декоративна мазилка, помага за освежаване на интериора и в същото време създава ярък акцент в кухнята-всекидневната. Зоната за хранене е отделена от хола, използвайки различни подови настилки.

Мебелите се отличават с висока функционалност. Тапицерията на меката мебел в хола е изработена от обикновена тъкан. Една от характеристиките на стила на минимализма са ниските мебели, затова и тук е сложен нисък диван. Мебелите в целия апартамент са с правилни геометрични форми, без допълнителни елементи.

Екологичен

Това е интериор, обмислен от гледна точка на материали, светлина и текстил, в който естествените материали и са предпочитани. В условията на големите градове и бързия темп на живот хората имат съвсем естествено желание да бъдат по-близо до природата.

Този стил включва не само използването на екологично чисти материали, но и тяхното ециклиране, така че е идеален за тези, които са загрижени за околната среда. Декорация е с естествени материали: масивно дърво, камък, имитация на естествени текстури за подови настилки; боя, камък.

Що се отнася до оформлението на апартамента, в този дизайнерски проект отново комбинира кухненската зона с хола, за да създаде повече пространство, а границата между тях беше очертана с помощта на контрастни подови покрития.

Всички материали, мебели и декор са проектирани в характерни за екостила цветове: кафяв (цвят на дървото) и цялата му гама, зелено и неутрално бяло.

Футуризъм

Разработихме този дизайнерски проект е специално за тези, които не се страхуват да използват нови нестандартни елементи. Както и в другите два проекта, тук се комбинират кухнята с хола и се начертава визуална граница, използвайки различни видове подови настилки.

 

Отличителна черта на футуризма е използването на съвременни материали: метал, стъкло, полиуретан, пластмаса, алуминий. Като подови покрития обикновено се използва ламинат, плочка или саморазливен под, а стените са покрити с боя или украсени с пластмасови панели. Футуризмът не понася тапетите.

Във футуристичния интериор се използват всички съвременни технологии за осветление: LED и струнни лампи, флуоресцентни и халогени.

Цветовата схема на футуризма е сдържана: бяло, сиво, бежово, сребристо. Позволени са ярки цветове, но дизайнерът решава да заложи на люляк и синьо-сив цвят, които корепосндират нюанса на хром и метал, характерни за футуризма. В интериора се използват матови, лъскави, отразяващи материали.

Японски стил и минимализъм в луксозна къща в АвстрияЯпонският дизайн и архитектура са идеалният пример за уважението към природата и поддържането на силна връзка с естествения свят в съчетание с минималистичен и изчистен дизайн и стил
Сподели: