Как от пръчка с въже мопът еволюира до мини робот

Еволюцията на подочистачката  

2107

Всеки човек харесва чистия, подреден и сияещ дом. И затова не е странно, че ежедневно сме затрупвани с предложения и идеи за бързо и ефикасно почистване, с минимум усилия и максимум ефект.  И ако преди години поддръжката на дома е коствала много труд, търкане и е била тежка и отнемаща много време задача, днес технологиите работят за нас и ни помагат да поддържаме жилището си блестящо с лекота.  

Един от задължителните "уреди" за всеки дом е добре познатият моп. Всъщност неговата история датира още от далечната 1893 година, когато афро – американецът Томас Стюарт изобретява пръчката с въженца, позната и до ден днешен. Тя бързо намира приложение в домовете, защото елиминира необходимостта домакинята да чисти пода приведена.

През 1950 г. братята Петър и Тома Восбикиан, които имат над 100 патентовани изобретения, разработват пръчка с гъба, която се изтисква с помощта на лост.

С течение на времето и въженият, и мокрият моп претърпяват множество подобрения, но запазват основната си функция – да бъдат в помощ на домакините за почистване на пода.

Постепенно на пазара влиза и т.нар. сух или микрофибърен моп. Движени от технологиите и потребителското търсене, подочистачките стават все по – съвършени. От олекотени версии, през усъвършенствани и иновативни материи за парцала, до известния модел, който работи с пара. Дори и този простичък и ежедневен уред се оказва, че има своята история и претърпява своята еволюция.

Но тя не спира до тук. Защото във века на технологиите и подочистачката вече има своята технологична и роботизирана версия, благодарение на която вие може да си почивате или вършите някаква работа, докато тя чисти. И ако всичко ви звучи като проект от бъдещето, бъдете сигурни, че това е настоящето, тук и сега, и идва в помощ на всяка домакиня и на всеки дом.

Запознайте се с Braava jet 240 – вашия нов помощник. Роботизираната подочистачка е тиха, умна, движи се сама, а стените и мебелите не са никакво препятствие за нея. Ако имате стълби в дома, не се притеснявайте, Braava jet 240 разполага със сензори против падане.

И най-хубавото – тя е подходяща за всякакви видове твърди подови настилки и за всяко едно помещение.

И още едно предимство - с мобилната апликация iRobot HOME във вашия телефон или таблет, можете да контролирате Braava jet 240 и да стартирате режим на почистване от всяко кътче на вашия дом.
Връзката работи чрез Bluetooth и вие можете да контролирате начало и край на почистването, може да активирате виртуални стени, да настройвате количество вода в различните режими на почистване. 

Умната машина вече е на българския пазар и е перфектният аксесоар за вашия дом.

Braava Jet 240 е с три режима на работа и е подходяща за сухо и влажно забърсване, и мокро почистване.

В режим сухо забърсване подочистачката отстранява фин прах и косми, а при влажно забърсване пръска малко количество вода и правейки линейни движения, отстранява мръсотията. Режимът за мокро почистване е много подходящ за по-упорити петна по пода. Този робот работи само с вода, резервоарът се пълни и се започва работа.

Благодарение на почистващата вибрираща глава и пулверизатор за вода, Braava jet ефективно почиства петна и мръсотия.

Характерното за тази подочистачка е, че тя работи както с подложки за многократна употреба, които се перат в пералня, така и с такива за еднократна употреба. При тези за еднократна употреба работата е много лесна, защото с поставянето й подочистачката сама разбира в кой режим да работи.

Тоест поставяте й подложка за сухо почистване и я включвате - тя ще започне да почиства в режим за сухо почистване. За улеснение на домакинята подложките за еднократна употреба се отсраняват само с натискане на един бутон, като мръсната подложка пада директно в кофата за боклук.

Braava Jet 240 е много подходяща за бани, кухни и коридори, защото с едно зареждане на батерията минава до 25 кв.м. 

Технологиите са тук, нека да станат част от живота ни.

Сподели: