Kак да създадем интериор в духа на "тихия лукс"

Kак да създадем интериор в духа на

Дизайнерите вече нарекоха световната тенденция в интериора на 2023 г. "тих лукс" - минимализмът на новото поколение. Този стил отразява високия социален статус, но не крещи за него. Преди всичко той залага на естетиката на аристократизма и сдържаността, и пропагандира грижата за себе си, съзнателното потребление и "инвестиционните покупки".

Баните в най-луксозните хотели

Луксозните места за настаняване, естествено, разполагат с луксозни удобства и едно от тях е банята. Ако се вгледате в...

11/12/2015

 Eто какво ще бъде модерно в следващата година. И след това:

Тъмно дърво

Kласика и лукс във всекидневната

В следващите снимки ще ви покажем пример за няколко впечатляващи всекидневни, които са пример за тази смесица на стил...

09/03/2016

Когато избирате цвета на дървото за плота, столовете или цялата група за хранене, отдайте предпочитание на тъмните нюанси с матово покритие. Такива мебели правят интериора по-изразителен и внасят контраст.

 

Стени в бежови и млечни цветове

"Тихият лукс" е свързан със спокойна цветова схема в топли тонове. Когато избирате боя, се отклонявайте от нюанси с хладен подтон, като предпочитате млечен или светлобежов оттенък. В комбинация с дървени подови настилки това ще бъде чудесна основа за един непреходен интериор.

Тоалетка

Нова тенденция като символ на изтънченост и любов към себе си е присъствието на тоалетка в интериора. Тя не само ще направи сутрешния тоалет много по-приятен, но и ще придаде статут на спалнята или коридора ви.

Корниз

Възможно е да направите един интериор по-скъп с помощта на детайли, а често и с помощта на тяхното отсъствие. Скритият корниз ще придаде въздух и обем на помещението, особено ако става дума за минималистичен и модерен интериор. Начупените линии на открития корниз няма да привличат погледа, оставяйки възможност да добавите само необходимите акценти в интериора.

 

Подова лампа

Едно от качествата на скъпия интериор е наличието на функционални и естетични източници на светлина. В "тихия лукс" се стремим към минимализъм, така че си струва да забравите за многобройните стенни аплици в полза на една висока подова лампа. В съчетание с рафтове за книги, просторен диван или фотьойл ще получите красива интериорна композиция, в която ще искате да се наслаждавате на почивката си.

 

Източник снимки:
pexels.com
pixabay.com
freepik.com
unsplash.com

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...