Гараж за 2 млн. долара

Намира се в Пало Алто

1066

Наскоро в Сан Франциско се появи за продан стара постройка за сумата от 400 000 долара. Тя е строена през далечната 1906 г. и напълно описва пазара на имоти в части от САЩ, а именно - лудост.

Е, ако с това не успяхме да ви изненадаме, то вижте този гараж в Пало Алто. Всъщност не е точно гараж, тъй като над него има 16.7 кв. м жилищна площ.

Имотът не може да бъде определен и като дом, тъй като няма канализация, ток и вода, пише MarketWatch.

Цената му обаче е невероятна – 1.98 млн. долара. Намира се в квартала Барън Парк и е отлична възможност за изграждане на къщата на мечтите ви. Наблизо са още училища, университетът Станфорд, както и California Avenue, където се намират много от ресторантите и магазините в района.

Според Zillow.com собственикът на този имот вече е получил и първата си офера.

В случай че той бъде закупен с ипотечен заем, това би означавало месечна вноска за новия собственик от 7471 долара плюс около 1000 долара на месец за данъци и застраховки.

Цената на кв. м – 118 400 долара, обаче би била по-висока от повечето от най-скъпите имоти, обявени за продан в Манхатън. За пример можем да посочим т. нар. сграда на милиардерите в Манхатън, където средната цена на кв. м е около 65 000 долара.

През 2012 г. средната цена на имотите в района бе малко над 1 млн. долара. По последнни данни тя е 2.5 млн. долара, което е с 19% по-скъпо спрямо миналата година.

Простата сметка е, че имот от около 230 кв. м в Пало Алто би струвал 600 000 долара, за да бъде изграден, заедно с мебелите. Това вече обяснява цената от близо 2 млн. долара за гаража и насройката му, нали?

Сподели: