Двустаен апартамент за възрастна двойка

Проект, при който раздeлянето на малки стаи не вреди на комфорта  

2383

Собствениците на този едностаен апартамент са съпружеска двойка на възраст 50–55 години. Те живеят в малко жилище – 47 кв. м и започват основен ремонт, като желанието им е лек и ергономичен интериор с елементи от съвременната класика. Основното им изискване е да имат отделната спалня.

Три апартамента с площ под 40 кв. мВсяко ъгълче площ е ценно, когато апартаментът ви е под 40 квадратни метра

По план на проектанта, апартаментът е преустроен. Част от стената между стаята и кухнята е съборена, за да съчетаят всекидневната и кухня с преход. В самата стая зонирането става с преграда от блокове, стъкло и завеси за зоната за спане.

Перфектно обзаведен апартаментУникален малък апартамент

Това е оптималният дизайн, за да не се спира светлината, а леглото да бъде скрито от погледите.

Друго желание на клиентите са отделна баня и тоалетна. Първоначалният вариант е  комбинирана баня от 4,6 кв. метра. В тази стая също е изградена стена. В банята е поставена душ кабина с размери 80х110 см с плъзгащи се врати, за да се разтовари максимално пространството.

 

Като основен цвят на интериора, дизайнерът избра класически светло бежов нюанс, разреждайки го с бели мебели и ярки акценти в декора. За спалнята използва любимия цвят на клиентите - аквамарин.

За нуждите им са осигурени и просторни системи за съхранение, като те са инсталирани така, все едно са вградени.

Резултатът е доста еклектичен проект с преобладаващ класически стил. От една страна, по стените има декорация от мазилка, облицовани с фасади, характерни за класическия стил, но и модерни елементи на мебели, например легло, диван, масичка за кафе в хола.

 

Апартамент от 34 кв. м със стени на спалнята от стъклоКак да не искаш да се нанесеш в него още сега? 
Сподели: