Да си построиш небостъргач в гората

Когато градският живот започва да омръзва на едно семейство, те решават да на...

271

Крис и Лесли Мартино са градски хора, които никога не са искали да оставя градския живот и лайфстайл. Или поне докато не се ражда второто им дете. Тяхното желание е децата им да живеят на свобода, да се радват на природата, да се катерят по дърветата и да се докоснат до естественото.

Така Крис и Лесли решават да напуснат работата си и се местят да живеят в гората, където построяват….52 етажен небостъргач. И тъй като не могат да се справят със строителните нори, те го персонализират, за да има всички необходими спецификии – вътрешен басейн, фитнес център, 24 часова охрана и консиерж, бизнес център.

По думите на Лесли градът не им липсва, а те се приспособяват много бързо към селския начин на живот.

Сградата е построена в синхрон с природата, има соларни панели на покрива и енергоефективни прозорци. Кулата е изградена по стандарт за устойчивост LEED.

Разбира се животът в гората не е перфектен. Например един бухал се е настанил незаконно на една от терасите и Лесли е прекарал дълги часове в опит да реши проблема. Според младото семейство това може би не е техният постоянен дом, а по-скоро предизвикателство преди търсене на следващия. 

Сподели: