Бъдете модерни с тенденциите в есенния интериор

Какво споделят дизайнерите  

777

Ив Сен Лоран казва: "Модата избледнява, стилът е вечен." Разбира се, тенденциите идват и си отиват, но те са доста важни за модата, изкуството, музиката и, разбира се, дизайнът.

Следването на тенденциите не само ви позволява да виждате обществото през красив, артистичен обектив, но може да ви помогне да разберете по – добре дизайнерското вдъхновение. А освен това, внасянето на най-последните тенденции в дома ви ще направи пространството по – стилно и естетически издържано.

Какво предлага обаче есента? Вижте какво споделят дизайнерите пред Apartment Therapy.  

1. В живи цветове

Сивото се наложи през последните няколко години, но като че започва да омръзва. Внесете топлина в дома си с червени, оранжеви, сини или зелени елементи. Стремете се да оживите стаите чрез различните дръзки, есенни цветове.

2. Ресни

Тази тенденция в дизайна вече се появява в модните бижута и дрехи, но скоро може да я видим да се пренася и върху мебелите и лампите.

3. Нова зеленина

Заменете сукулентите с декорация с мъх, маслинови клонки или фикус. Или помислете за промяна на саксиите – от по – леките материали като ракита, към по – тежки като камък.

4. Назад към черното

"Комбинацията от бледо розови и черни цветове прави силно завръщане. Черното е в контраст и създава уникален ефект. Дизайнерите очакват черните мебели да бъдат хит през 2019. Тя компенсира розовите и пастелни нюанси, а в съчетание с топла дървесина, създава баланс.

5. Към природата

Очаква се да видим все повече навлизането на естествените, необработени материали. Лъскавите повърхности се заменят от по – грубите и естествени, патината измества лака.

6. Шарките имат значение

Тапетите с мотиви ще бъдат хит. Очаквайте да видите изобилие от ботанически, животински щампи и смели геометрчини модели, представени в жилищни и търговски площи. Тази тенденция е чудесен начин да добавите интерес към всяка атмосфера.

7. Меко докосване

Вечната материя, която няма да излезе от мода е кадифето, което добавя към стаята луксозна топлина и текстура. Това е тъкан, която е подходяща за кушетки и столове в богати есенни цветове като кралско синьо, тъмно жълто, кафяво или горско зелено.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

Сподели: