6 неща, които има във всеки шик дом

Хитрини за по - луксозно излъчване

11951

Има хора, на които просто им отива стила. Те не полагат услия, за да го постигнат, но като че отвътре им идва подредбата и декорацията, начина на обличане, маниери. Разбира се, те не „откриват топлата вода“, но знаят точно кои елементи да подчертаят, за да бъде около тях всичко шик и модерно. В това число и домовете им.

Ето няколко от техните тайни, които ни разкриват от Apartment Therapy.

1. Осигурете фокусна точка. Нещо ярко и различно автоматично привлича окото. Това може да бъде определена характеристика на стаята – арка, висок таван, корниз, камина или нещо, което умишлено поставяте за тази цел – картина, интересна закачалка.

2. Нещо органично: Няма по-добър начин да направите една стая да се усеща по – жива, отколкото с нещо живо и естествено. Това може да е голямо дърво, саксийно растения, венец, клони, килими или кутии/ панери от естествени влакна, цветя, черупки.

3. Текстура: Пренебрегваният герой на повечето стаи и често последното нещо, на което обръщаме внимание в помещението. Ако липсват текстура, релеф, различно усещане, стаята ще бъде гола и скучна, ще се усеща студена и безжизнена. Внимавайте обаче да не прекалите. Намерете баланса.

4. Лични предмети: Какво е дом без нещата, които обичате, или доказателства за спомените и преживяванията, които сте натрупали? Заобиколете се с неща, които означават нещо за вас, които дават смисъл на стаята и които ще я направят вашето пространство.

Сложете снимки от пътувания, снимки на приятели или домашни любимци, скъпи и ценни подаръци или ръчно изработени аксесоари.

5. Дизайнерска класика: има мебели, които без значение на стила, издържат теста на времето. Това може да е стар прочит на стара класика или винтидж стол, всичко е въпрос на избор.

6. Изненадващо нещо. Твърде много съвършенство не е добре, когато става въпрос за дизайн. Вместо това, позволете нещо неочаквано или дори странно да се влее в пространството ви. Това поддържа интереса и прави стаята интересна и интригуваща.

Опитайте да добавите този ефект с хумористично изкуство, прекалено голяма декорация, асиметрична мебелно оформление, класически стол, тапицирани в модерен плат.

Сподели: