10 съвета за създаване на вечен лукс

Изкуството да бъдете стилни

1065

Създаването на луксозен дизайн е изкуство, което малцина умеят. Луксозният интериор е различен, впечатляващ, отличаващ се. Философията му трябва да е фокусирана върху създаването на безкраен стил, който ще издължи изпитанията на времето. Това означава, че цялостният дизайн трябва да бъде актуален утре точно толкова, колкото и днес, да дава усещане за изтънченост, която включва красиви, интересни материали в добре замислена среда.

Ето какви съвети дава дизайнерът Алейн Робърт за постигане на вечен лукс.

ikea.bg

1. Създайте дизайн, който е съсредоточен върху функцията и решаван проблеми. Луксът е свързан с личния и персонализиран подход към дизайнерското решение.

2. Винаги мислете "основите" на интериора (стени, подове, тавани) да бъдат дълготрайни и непроменящи се, тъй като те определят етапа на цялостния дизайн.

3. Създайте архитектурен фон с важни детайли, които дават уникалност и дефиниция на дома ви, например творчески персонални решения за осветлението.

4. Използвайте естествени материали като камък, фино дърво  и мрамори, които дават чувство за сила и вечна красота.

5. Изберете обзавеждане с интересни облицовки, които добавят характер на дома. Помислете за рядък тип дърво, камък, благородни материали.

6. Изберете издръжливи материали или тъкани, с богата текстура или цветни тонове, които са привлекателни и деликатни.

7. Използвайте вашите знания и лични предпочитания, за да определите цветовете и обзавеждането. Не се лъжете по модни тенденции, които на следващата година ще си отидат.

8. Поддържайте чисто и семпло, избягвайте прекалено многото вещи. Луксът личи по фините линии и изискани детайли.

9. Луксът също се предава с последователност в дизайна вътре и отвън на дома. Останете верни на архитектурните елементи и стил.

10. Безкрайният луксозен дизайн може да бъде съвременен, модерен, традиционен, преходен или еклектичен, стига да е направен с качествени детайли и внимателни решения.

 

 

Сподели: