Трендове в кухненския дизайн 2016-2017

Кои ще бъдат водещите тенденции в дизайна на кухни през тази и следващата год...

10256

Кои ще бъдат най-добрите цветове?

 

Въпреки че ярките и живи цветове през сезон 2016-2017, ще станем свидетели и на завръщането на черния цвят. Доминиращи ще бъдат също цветните комбинации между чисти и монохромни тонове.

Черното е новото бяло


Истински Уау ефект ще имат черните шкафове с нетрадиционна и уникална визия, които ще бъдат във фокуса на всяка кухня. Всъщност идеята за черна и сама черна кухня, която доскоро беше немислима сега е мода – разбира се в съвременен дизайн и стил.

Сива кухня - изтънчена и елегантна


Ако не сте любители на тъмната гама цветове или на цветната схема, винаги може да разчитате на златната среда – сивото. То никога няма да излезе от мода и е много практично – дори и най-семплата декорация изглежда като за „милион долара“. Сивата кухня е модерна и се комбинира добре както с допълнителен цвят, така и стои добре като самостоятелен цвят, особено ако материалът наподобява бетон или камък.

Остава ли бялото модерен цвят?

Да, бялото ще остане на мода, но само по себе си няма да е достатъчно. Затова съчетавайте го с допълнителни ярки цветове или геометрични форми.

Модерната кухня иска живи растения и свежа зеленина
Овалните форми се завръщатСлед десетилетие на доминиращи остри и изчистени линии, меките форми се завръщат в концепцията на съвременната кухня. Говорим за чисти геометрични и продълговати форми.

Кухненският остров в центъра

В съвременното жилище кухненският остров е норма. По този начин организацията на мястото не постига социална интеграция, дори по време на приготвяне на храната. В съвременните кухни тази мобилност и интеграция се постига чрез съвременни решения – остров, който е кухнкционален и достъпен т всички страни. 

Шкафовете са така организирани, че визуално образуват едно цяло

 

Предните елементи на кухненския остров са ориентирани често към всекидневната и обикновено са представени чрез отворени шкафове и декоративни елементи. Така се постига естествена връзка между кухненското обзавеждане и останалата част на помещението. 

Все по-често кухненският остров и масата за хранене са свързани. Така имаме обособи две зони – за хранене и приготвяне на храна, но елегантно свързани и функционални. 

Конзолното окачване на шкафовете е тенденция, която е популярна за 80-те години на миналия век. Основен проблем при тях е, че трябва да достатъчно стабилни и здраво закрепени, за са понесат тежките съдове. Сега наблюдаваме завръщане на този тип шкафове, но с по динамичен дизайн, по-малки и с различно приложения.

Емблематичният материал за този сезон ще бъде бетонът – стилен и изпъкващ в комбинация с ярки цветове. Ще станем свидетели и на завръщането на декоративните плочки в кухненския дизайн.

УредитеТози сезон ще бъде на черните уреди – печки, котлони, аспиратори, хладилници, мивки…Разбира се, класическият инокс ще остане на мода, тъй като придава на кухнята ефект на безкрайност.

Аспираторите заемат особена роля особено при кухненския остров. Сега аспираторът слиза от тавана и идва с атрактивни и необичайни форми.

ПлотоветеДръжкитеПрез този сезон ще наблюдаваме завръщането на материали като мед и месинг за дръжките. Разбира се системите без дръжки ще останат актуални и сега.

Сподели: