10 хитри начина да увеличите мястото на плота

10 хитри начина да увеличите мястото на плота

1. Плот на котлоните на печката


Когато не използвате котлоните на печката, сложете върху тях дървена дъска за рязане в същия размер и така ще имате допълнително място за приготвяне на храната.

2. Добавете допълнително ниво


Ако имате нужда от допълнително място, на което да държите най-често използвани неща, монтирайте открит рафт между горните шкафове и плота.

3. Двойно приложениеКогато режете зеленчуци и трябва да изхвърлите остатъците, ето идея как да става бързо и лесно. Направете дупка в дъската за рязане, която монтирате над коша за боклук и така с едно движение ще отстранявате отпадъците. Само забършете и е готова за следваща употреба.

4. Шкаф с падаща вратичкаНезависимо дали има или не къде да държите готварската книга или питие по време на готвене, защо да не използвате това допълнително пространство. Taка ще освободите място за рязането, например.

5. Махнете ненужните прибори и бурканиБъдете честни: когато готвите ползвате един, най – много два прибора. Затова не е нужно целият набор да е на плота. Нашето предложение е да закачите най-често използваните от вътрешната страна на вратичката на шкафа. Там може да наредите и бурканчетата.

6. Повдигнете нещата от първа необходимост


Никога няма да ви предложим да скриете кафемашината, за да спестите място. Просто сложете допълнителни етажерки отстрани на шкафа и наредете там най-необходимите си принадлежности. Мястото отдолу остава свободно за приготвяне на храната.

7.Опитайте с подвижен островАко не искате да затулвате кухнята с голям кухненски остров, защо не опитате с подвижна масичка – остров, която може да ползвате когато е необходимо. Например за подготовка на голяма неделна вечеря!

8. Не забравяйте за кухненския гръбТова място доста често остава неизползваемо. Но не и в тази кухня, където закачени за релсите кошници са събрали сет за олио и оцет, продукти за печене, дори и саксия с подправки.

9. Умно пространство за сушене на съдоветеЗнаем, че съдовете трябва да се сушат някъде, а обикновено такова място винаги липсва. Затова предлагаме вариант, в който са сложите сушилник в свободно пространство между шкафовете.

10. Използвайте мивката не само за миенеТази дъска е монтирана на мивката така, че да я покрива наполовина. Така имате допълнително място за рязане и готвене, без да пречи да си налеете вода. Идея особено подходяща за кухни с малък плот и големи мивки.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...