Хладилникът може да изглежда като универсалното място за съхранение на много различни храни, но истината е, че има продукти, които нямат място там. Определено съществуват сфери, които нямат мяст там, защото не виреят добре на ниски температури.
Ето няколко от тях:
Лют сос – той може да стои спокойно и в килера, затова не е необходимо да го държите на студено
Картофи – студът разваля вкуса на картофите, затова ги съхранявайте в килера в хартиени пликове.
Хляб - хладилникът изсушава бързо хляба. По – добре е да го изядете в рамките на четири дни при стайна температура, а останалото замразете.
Лук – него си съхранявайте в оригиналната мрежеста торба и далече от картофите.
Батерии – ниските температури могат да намалят производителността им.
Чесън - чесънът ще вирее добре за два месеца в килера. Съхранявайте го в платнена торбчка, за да може въздухът да циркулира около него.
Домати - доматите не е добре да стоят в хладилника, защото така спирате зреенето им, съхранявайте ги в хартиена торбичка.
Кафе - хладилникът (и фризерът) създават конденз, който може да повлияе на вкуса както на смляното кафе, така и на кафените зърна. Вместо това кафето се запазва най-добре в буркан или кутия.