Практични съвети за масата в малката кухня

Винаги ще се намери място за нея

564

Малката кухня понякога може да бъде толкова претъпкана, че дори мисълта за място за хранене не се вписва. Но все пак това е основна част от всяка кухня и няма как да я пренебрегнем. Създаването на малка зона за хранене не е невъзможна мисия и с малко фантазия лесно ще организирате такава дори и на най – тясното място.

Пълна промяна на кухнята с малко париНякои от тези промени могат да се направят на изключително ниска цена, като същевременно осигуряват максимални резултати

Ето няколко идеи за ефективно използване на кухнята.

Перваз на прозореца

10 джаджи, без които кухнята е скучнаИскате ли да направите кухнята си забавна?

Первазът на прозореца е част от пространство, а ако е по – широк може да намери мнго добро практическо приложение. И ако досега сте го пренебрегвали, погледнете на него  други очи и го превърнете във функционална зона.

От перваза на прозореца може да направите практичен работен плот на негово място и да го използвате като зона за хранене. Добавете бар столове с компактен дизайн, така че те лесно да се скрият под плота.

Ако няма възможност или средства за цялостна подмяна на перваза на прозореца, сложете полукръгла маса и я поставете близо до прозореца. Тя е не по – малко интересна и удобна, освен това не заема много място.

 

Разтегателна маса

Днес може да намерите изключително модели на разтегателни маси, които са подходящи и за най – малката стая. Те се отличават с чист и красив дизайн, различни цветове и текстури. Освен това подобен модел ще освободи място, а в допълнение ще се радвате и на допълнителна работна зона.

 

Бар плот

Някои погрешно смятат, че бар плотът не е предназначен за малка кухня. Но дори и на няколко квадратни метра той е спасителна зона и може да служи като елемент за зониране между кухнята и хола или трапезарията.

 

Маса до стената

 

Има кухни с L-образна форма, когато една от стените остава без практическо приложение. Точно те са най - подходящи за организиране на зоната за хранене. Тесни модели тип конзола по стената са много практични и изглеждат доста стилно.

Как да декорираме масата?Нека празничното настроение се почувства във всяко кътче на дома
Сподели: