Обзавеждане на малка кухня в стил лофт

Един по - различен стил

537

Лофт стилът, който възниква в Америка през 30-40-те години на миналия век все по – често започва да се наблюдава и у нас. Днес апартаментите в лофт стил са много търсени и харесвани не само заради традиционните за тях високи тавани, но и заради комбинацията на тухла, бетон и метал, заради усещането за свобода и простор.

Вижте как изглежда лофт от 38 кв.мЛукс и класа на малко пространство

Но за да обзаведете стая или жилище в лофт стил, не означава, че трябва непременно да разполагате с огромно пространство ( в САЩ повечето подобни жилища са отворен тип на таванско помещение). Дори и малката стая лесно ще бъде проектирана в този стил и ще добие изключително излъчване.

Кои са обаче основните отличителни характеристики на лофт стила?

16 лофт легла, които ще ви очароватЗащото леглото не е задължително да е на пода  

- органична комбинация в интериора на съвременни материали и декоративни елементи - водопроводи, фитинги, канали и др .;

- големи прозорци, осигуряващи максимална осветеност;

- зониране – има няколко нива и зони - общи, частни и т.н.

Като цяло могат да се разграничат две важни предимства на този стил – изискват се минимум мебели и не се налага да прикривате някои несъвършенства на стаята като греди или тръби, например. Ето защо той е много подходящ за всяка стая, но днес ще се спрем на няколко примера за кухнята.

Що се отнася до цветовата палитра, в интериора преобладават предимно спокойни тонове. За този стил не са подходящи твърде ярки цветове: в края на краищата той има сурово индустриално минало. Приемливо е понякога вкарате ярки акценти, като използвате мебели и отделни интериорни елементи за това. Имитация или естествени тухлена зидария, сурово дърво, метал, естествен камък и бетон без покритие са идеални за декориране на кухня.

Особено внимание трябва да се обърне на осветлението. Не се притеснявайте да сложите големи лампи – висящи, тип прожектор или настолни. Дори и обикновена голяма крушка, без абажур, но в интересна форма е достатъчна, за да внесете от духа на този уникален стил.

Използването на огледала в интериора ще ви помогне визуално да увеличите размера на малка кухня.

За малката кухня ъгловата версия на мебелите е идеална - това ще спести място. Необходимо е да се обмисли функционалността им обаче - прибиращи се секции, чекмеджета, работни повърхности. Доста вместо за традиционна трапезна маса тук ще намерите бар плот.

Ето защо малкият размер не е пречка за дизайна на кухня в стил лофт. Представете си как органично можете да оборудвате стая, като използвате дори импровизирани материали. 

12 идеи за микро лофт жилищаОтвореният план предлага повече пространство и широчина 
Сподели: