Малка и нефункционална кухня се превръща в най-слънчевото място в дома

Трансформацията на една  кухня  

4055

Собствениците на това жилище в Северен Лондон живеят пет години в дома си, преди да решат да обновят кухнята. С две малки деца те искат да видят как ще се променят техните потребности, преди да започнат голям проект. Нещо, в което те са убедени е, че искат трансформация на оформлението. Тясната кухня се е намирала в задната част на къщата и към нея е имало хол с отворен план, който води към тъмна трапезария.

Най-голямото предизвикателство е да променят средата на къщата и да преобразуват тъмния кът в място за съхранение. Зоната за готвене е преместена до стената. Собствениците залагат на високи шкафове в меки тонове, оформят кухненски остров, до който се намира и масата за хранене.

За да добавят цвят в помещението те не искат ярки мебели. Спират се на три жълти крушки, които закачат над кухненския остров и които придават много свежест на помещението.

Жълтият цвят е продължен в рафтовете на стената в трапезарната зона, които добавят артистичност. Зелените столове са от старата им кухня, но те ги оставят, защото внасят  щипка настроение сред неутралните мебели и килим.

Впечатление правят геометричните плочки зад печката и мивката, решена в нестандартна форма.

Светлината в кухнята идва и от стъклената плъзгаща врата, водеща към малък двор.

 

Сподели: