Кухни с отворени лавици

Кухни с отворени лавици

В кухнята могат да бъдат използвани различни видове мебели. Наред с различните шкафове популярност добиват и отворените лавици. Тези елементи са доста функционални и внасят красота в интериорния дизайн на кухнята.

Отворените лавици са най-простото решение за разполагането на различни битови и декоративни предмети. Тези конструкции прекрасно се вписват в различни стилове интериор – кънтри, скандинавски, хайт-тек, класика и др. Често именно те са най-предпочитаният избор при кухни в стил минимализъм.

Основни положителни черти на отворените лавици:

- Визуално те не вредят на пространството и позволяват да разположите много необходими предмети;
- По-евтино решение са в сравнение със затворените шкафове;
- Мобилни са.Отворените лавици са удобни за домакинята. Няма нужда от отваряне и затваряне на вратички, а най-необходимите предмети винаги са на една ръка разстояние. Ако отворените лавици се използват като декоративен предмет в дизайна или пък като витрина, можете удачно да покажете ценните си колекции от чинии, чаши и т.н.Наред с достойнствата си отворените конструкции имат и недостатъци. На първо място – те се нуждаят от по-често почистване. Освен това не предразполагат към безразборно натрупване на различни предмети. Затова често отворените лавици се комбинират в интериора с няколко затворени шкафа.За направата на отворени лавици можете да използвате различни материали – от естествено дърво до пластмаса, стъкло и желязо. Избирайте внимателно, за да направите наистина добро съчетание с останалия дизайн в интериора на кухнята. Много ефектно стоят например контрастни лавици – светли лавици на тъмен фон или обратното. За да подчертаете стъклени лавици, използвайте LED осветление.За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...