Независимо дали сте професионален готвач или домашен любител, всеки има нужда от малко помощ в кухнята от време на време! Наличието на няколко кухненски трика може да направи времето, което прекарвате в кухнята по-лесно и по-приятно!
Пролетното почистване ще бъде по леко с нашите идеи за бързо освежаване на дома Чистете шкафовете с…прахосмук...
08/04/2016Ето няколко такива.
1. Блестящи алуминиеви съдове за готвене
Вашата кухня е не само помещението за готвене, вечери и срещи след края на работния ден, но и мястото, в което склади...
14/10/2016Ако редовната употреба и десетките измивания в съдомиялната са променили вътрешността на алуминиеви тенджери и тигани матови и мътни с течение на времето, можете да ги освежите отново с малко ябълкови кори! Просто напълнете съда с вода, добавете малко ябълкови кори и оставете да заври на котлона за няколко минути. Ябълковите обелки ще изсветлят алуминия и ще накарат кухнята ви да мирише страхотно!
2. Съживете повехналите зеленчуци
Ако зеленчуците ви са преживели по-добри дни и започват да изглеждат тъжни и повяхнали, добавете 2 чаши студена вода и 1 супена лъжица бял оцет в купа и хвърлете зеленчуците вътре. Оставете ги да се накиснат там около час и след това подсушете.
3. Елиминирайте кухненските миризми
Премахването на миризмата на изгоряло и готвено е много лесно, ако оставите плитък съд с ябълков оцет на плота за една нощ!
4. Използвайте ластици вместо етикети
Не всичко във вашата обикновена домашна кухня трябва да бъде ясно етикетирано, но има няколко ситуации, в които етикетът със сигурност може да бъде полезен! Например, ако съхранявате солта и захарта си в еднакви кутии, може лесно да ги сбъркате. Затова около единият сложете ластик и така ще ги различавате.
5. Повече сок от цитрусови плодове
Когато изстисквате сок от цитрусови плодове като лайм и лимон, поставянето им в микровълнова фурна ще ви помогне да извлечете максималното количество сок. Просто поставете в микровълновата за 15-20 секунди, търкаляйте го по плота няколко пъти с дланта си, след което изстискайте сок, както обикновено.
6. Спасете пресолената супа
Ако сте прекалили със солта, докато правите сос или супа, ястието все още може да бъде спасено! Просто добавете обелен картоф в тенджерата, докато все още се готви. Картофът ще абсорбира част от излишната сол, след което можете просто да го изхвърлите, когато приключите с готвенето.
7. Направете маслото по-лесно за мазане
За да направите масло, което лесно се намазва, добавете малко количество вода към парче масло със стайна температура и го разбийте с електрически миксер. Този трик го прави по-леко за мазане.