9 малки промени, които оказват голямо влияние върху бъркотията в кухнята

9 малки промени, които оказват голямо влияние върху бъркотията в кухнята
Източник: unsplash.com

Готвенето и приготвянето на храна в разхвърляна кухня  е не само неудобно, но и лош навик. Ако кухнята ви изглежда разхвърляна, без значение колко наскоро сте я почистили, може би има причини за това. А често те се крият в малките детайли, които не забелязвате.

10 джаджи, без които кухнята е скучна

Искате ли да направите кухнята си забавна? Ето няколко идеи как да стане това: Дъска за рязане с чекмедже Резерво...

12/02/2016

1. Малки уреди

Нищо няма да претрупа вашите кухненски плотове така, както малките кухненски уреди! Направете инвентаризация на всички малки уреди и ги сортирайте според това колко често ги използвате. Тези, които използвате ежедневно, като кафемашина, могат да останат на плота, ако имате място.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Уредите, които използвате по-рядко, приберете в шкаф или килер. Идеята е да ги поддържате достъпни, без да жертвате ценното си пространство на плота.

2. Лошо разположени рафтове

Лесно е да забравите, че много рафтове, независимо дали във вашите кухненски шкафове или стелаж, могат да се регулират на различни височини според вашите нужди. Проверете височините, за да се уверите, че имат смисъл за това, което се съхранява там.

3. Стари бележки на вашия хладилник

Всички ние имаме своите вкусове и предпочитания за това какво слагаме на вратата на хладилника. Най-добре е да държите предната част непокрита, но ако е място за бележки, разчиствайте ги.

4. Многобройни прибори за готвене

Ако държите голям асортимент от прибори за готвене на плота, те вероятно допринасят за усещането за безпорядък в кухнята. Изберете няколко от най-често използваните, които да държите под ръка, а останалите съхранявайте в чекмедже наблизо.

5. Препълнено чекмедже за боклуци

Повечето от нас имат чекмедже за всякакви неща в или близо до кухнята и макар да е хубаво да имате място за всякакви такива неща, то може бързо да се превърне в гореща точка за кухненски безпорядък! Преглеждайте редовно чекмеджето, за да изчистите ненужните неща.

6. Неизползвани артикули

Нашите вкусове и хранителни навици се променят с времето. Затова ако има уред, който не използвате, го приберете или подарете.

7. Планини от сметки, брошури и поща

Лесно е да оставите нежеланата поща, сметки и каталози да се превърнат в неуправляема планина от бъркотия. За да предотвратите това да се случи, дръжте нещата в малка кошница и я проверявайте за излишни хартии всяка седмица.

8. Множество кухненски джаджи

Обичаме хитрите кухненски джаджи, но не след дълго започват да претрупват  мястото и ситуацията с реда може да излезе извън контрол. Изберете само тези, които ползвате, а останалите подарете.

9. Пакетирани храни

Пакетираните храни често в крайна сметка изглеждат разхвърляни или хаотични, така че когато купувате такива, прехвърлете ги в херметически затворени кутии, които могат да се подреждат една върху друга.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...