Коренната трансформация на кухня

Стая, която може да вдъхнови всяка жена

4567

Какво би вдъхновило една жена да готви? Кухнята! Но ако тя е стара, неудобна и нефункционална, това просто няма как да стане. Ето защо една нова и коренно изглеждаща стая може да направи чудеса. А доказателство за това е жилището на една дама, която буквално преобръща живота си, след като решава да промени кухнята.

Причината за тази промяна е нейният съпруг, който мечтае да види жена си да твори кулинарни шедьоври край печката, а не да работи, затова се решава на тази трансформация.

Кухнята преди ремонт

Освен общия морално остарял вид на кухнята, в стария интериор липсваше силно осветление, няма фурна, разположението на работната зона и мивката е изключително неудобно, липсва и достатъчно място за съхранение.

Дизайнерът има за задача да създаде удобство и да вкара цвят и светлина в помещението. Хладилникът, мивката и печката се поставят не в една линия, а под ъгъл, образувайки триъгълник за по-удобно движение около кухнята.

Кухненските мебели с лъскави бели корпуси са разположени по две стени, увеличавайки пространството за съхранение. Гърбът е изработен от закалено стъкло, оцветено бордо. Хладилникът с оригинално осветление поддържа цветовата схема.

 

Дизайнерът обърна специално внимание на организирането на работното място за домакинята, разширяване на плота от черен камък и поставя магнитна стена над него за бележки.

В кухнята преобладават три цвята: бял, черен и бордо. Идеята за въвеждане на авиационна  тема в интериора се подкрепя от детайлите на декорацията и декора: плавните линии на хромирани кухненски фасади, сферични лампи и, подобно на звездно небе, блестящ черен плот за кухня. Интересен елемент на кухнята е плакат, изобразяващ самолет.

Сподели: