Как да съхранявате вещите в кухнята

Перфектната организация изисква мерки 

425

В една кухня и толкова голямо количество вещи, че често ни е трудно да намерим място за всичко. Но да поддържаме организация не е толкова сложна задача, стига да знаете как правилно да подредите уредите, аксесоарите, чашите и чиниите.

Маса с място за съхранение Една многофункционална мебел, подходяща за всеки дом или офис

Ето какви съвети ни дават от The Spruce.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Техника 

Идеи за съхранение в кухнята (част 1)Не е нужно да плащате много пари, за да имате красиво организирана кухня. Предлагаме ви достъпни предложения за съхранение, с които ще спетите и ще имате винаги подредена кухня

Следвайте няколко прости правила и съобразете съхранението на уредите според техния размер и форма, както и според това, колко често ги използвате. Дръжте на плота тези, които ежедневно използвате. В шкафа сложете такива, които ви трябват по 1-2 седмично, а в килер или висок шкаф – които ползвате много рядко.

Хартия за печене, фолио, опаковъчно фолио

Ако имате достатъчно високи долни кухненски шкафове, дръжте ги изправени в страни, за да не заемат допълнително пространство. Вариант е да ги сложите на стойки хоризонтално, но така заемат повече място.

Консерви

Просто ги подредете по вид и височина. Ако има буркани, в които не знаете какво има – надпишете ги.

Касероли и тигани

Най-добрият начин за съхранение на тези тежки предмети е в долните кухненски шкафове. Можете или да сложите един в друг, като разделите с хартия или кърпа, за да не се нарани повърхността, а капаците подредете отстрани.

Готварски книги 

Сортирайте вашите готварски книги в две купчини: често използвани и рядко използвани. Съхранявайте първите на кухненски рафт или в шкаф, за да можете лесно да ги взимате. Останалите могат да отидат в шкафа с книги извън кухнята.

Инструменти и прибори за готвене

Те са необходими при готвене, затова ги организирайте в буркан близо до котлоните. Варант е да ги закачите и на релса до плота.

Дъски за рязане 

Съхранявайте дъските за рязане вертикално. Просто ги подпрете на стената.

Чаши

Това може да е най-лесното нещо за съхранение в кухнята. Просто ги подредете на рафт. Ако имате отворени рафтове, аранжирайте така, че да изглеждат красиво.

Ножове 

Безопасен и почти незаемащ място метод е да закачите ножовете на метална лента. Само не забравяйте да ги подсушавате добре.

Мерителни чаши

Най – удобно е да ги държите закачени от вътрешната страна на шкафа, за да бъдат удобни за ползване. Ако имате място, съхранявайте ги на място, заедно с всички принадлежности за печене – купи, бъркалки…

Чаши за вино

Най – добрият начин за съхранение е да бъдат закачени на специален органайзер. Ако нямате възможност за такъв, съхранявайте ги със столчето нагоре в шкаф.

12 идеи за съхранение на чашитеВъведете ред в кухнята  
Сподели: