Как да организирате шкафа под мивката

Как да организирате шкафа под мивката

Има едно място в кухнята, което почти винаги е разхвърляно, колкото и да се стараем да поддържаме подреждаме подредено. И точно когато ни трябва бутилката с препарат или гъба, се оказва, че не можем да ги намерим.  Познахте ли за кое място говорим? Точно така, за шкафа под мивката. Как да го организираме бързо и ефективно в 5 лесни стъпки, вижте сега.

Стъпка 1: Изпразнете изцяло шкафа

Махнете абсолютно всичко и се уверете, че е напълно празен. Сортирайте нещата по групи - т.е. всички гъби и телчици заедно, всички перилни препарати и сапуни заедно, препарати за под, за прозорци. Ако нещо не използвате – изхвърлете  го. Ако намерите неща, които се повратяр – приберете ги заедно.

 

Стъпка 2: Сложете издърпващо се чекмедже

За да не пълзите до задната част на шкафа, просто сложете чекмедже за дребни неща като почистващи пособия, сапуни и торби за боклук. Инвестицията ще ви се отплати.

Стъпка 3: Подредете в по-малки кутии

За да не се разпръскват дребните вещи, сложете ги в по -  малки кутии. Така ще имате по – лесен достъп и ще можете да ги местите, ако се наложи.

Стъпка 4: Използвайте вратата

Вътрешната страна на шкафа е забравено място за съхранение, което чака да бъде използвано. Тук може да сложите малки стелажи или кукичка за кърпи.

Стъпка 5: Рециклирайте

Ако ви остане място, сложете под мивката кош с три отделения, в който може да рециклирате боклук. Ако нямате толкова пространство, помислете за кутия, в която да държите пликове за повторна употреба, например или кутия със стари гъби, които с може да почиствате по – мръсни неща и след това да изхвърлите.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...