Как да направим кухнята да изглежда по – скъпа

Ако ви предстои ремонт, обърнете внимание на няколко важни неща

5219

Мечтаете за голяма и красива кухня, с най-модерни уреди и достатъчно място, за да може да спокойно да творите в нея. Е за размерът няма как да помогнем, но може да ви покажем няколко трика, с които да я направите да изглежда по – скъпа. Ако планирате да правите скоро ремонт, вижте какво да направите, за да се радвате на една малко по – луксозна и стилна кухня.

Подът

Когато ремонтирате кухнята не мислете само за шкафовете и подредбата й. Подът е от съществено значение за вида на помещението. Ако сте избрали рустик стил, помислете за дървен под или дюшеме. Ако сте традиционалисти и предпочитате плочки, които да и много по – лесни за поддържка, помислете за големи плочки в цвят, подходящ за вашата кухня. Имайте предвид, че това е доста  натоварено помещение, затова инвестирайте в качествени материали.

В случай, че имате отворен тип помещение –кухня, всекидневна и трапезария, вариант е да комбинирате паркет с плочи.

Детайлите

Малките детайли могат да променят цялостния вид на кухнята – от аранжировката на чинии и чаши, през декоративните елементи като картини, часовник, интересни съдове. Изберете стил и го следвайки добавяйки нови и нови елементи.

Кухненският гръб

 

Той не само предпазва от пръските, които са част от процеса на готвене, но и придава завършен вид на кухнята. Има огромно разнообразие от варианти за кухненския гръб – от цветно стъкло, плочки, мрамор, дърво, метал. Ако изберете нещо по- нестандартно, той може да се превърне и във фокусна точка на помещението.

Перфектната височина

 

Когато избирате шкафовете помислете и за височината на която ще ги закачите. В крайна сметка вие ще работите в кухнята и всичко трябва да е на удобна височина. Ако помещението е малко, какви шкафове са по – подходящи – високи до тавана или под него. Ще искат ели да декорирате над тях или не. Ще има ли открити рафтове и как ще балансирате…

Оформлението

 

Разстоянието между фурна, котлони, хладилник и мивка е изключително важно за всеки. Ето защо планирайки кухнята, обърнете внимание те да са на удобно разстояние едно от друго, за да бъде готвенето удоволствие, а не тичане от единия край на кухнята до другия? Ако имат плот, съобразете и неговата функция. 

 

 

 

Сподели: