11 места за съхранение в кухнята, за които бяхте забравили

Мислете различно и намерете потенциала във всяко кътче  

2884

В кухнята мястото никога не стига, а този проблем се отнася с двойна сила за малката стая. Ако и на вас ви омръзнало да се чудите къде да приберете всички онези неща, които ни трябват ежедневно, но и ни пречат, вижте няколко предложения за съхранение в кухнята, за които може би сте забравили.

Страничната част на шкафа

Рафт на страницата на шкафа ще събере всички списания, които все са разпилени по масата.

Използвайте кухненския гръб

Открит рафт на подходяща височина, закрепен за кухненския гръб ще събере най-необходимите ежедневни вещи и принадлежности.

Над мивката

Това е идея 2 в 1 – хем ще имате място за съхранение, хем ще съхнат.

Над хладилника

Това е доста пренебрегвано място, но предлага много място за съхранение. Инсталирайте шкаф, или рафт, на който да държите по – рядко използваните уреди или съдове.

Ъгъл в кухнята

Плаващите рафтове са много адаптивно и удобно решение за всяко място в кухнята. А онзи празен ъгъл може да има много полезна функция. За да не създавате чувство за претрупаност, сложете рафт в цвета на стената.

Вратата на хладилника

Тя не е само за магнити. Но е идеална за магнити или по – точно за магнитни бурканчета с подправки.

Над шкафа

Ако шкафовете в кухнята не стигат до тавана, възползвайте се от мястото и подредете кошници и панери.

Под плаващите рафтове

Няколко кукички под плаващия рафт ще съберат най-често използваните чаши. Така ще освободите място в шкафа или на плота.

Вътрешната страна на вратата

Още едно пренебрегвано място, което може да събере малки вещи като лъжици за мерене, малко ренде или да направите борд за записки.

Празната стена

С помощта на пегборд може да организирате кухненските принадлежности много лесно, без да създавате чувство на претрупаност. Просто изберете празна стена и сложете органайзера.

Над прозореца

Още едно място, на което може да инсталирате плаващ рафт. Това място е пренебрегвано, но може да държите малки бурканчета или интересни лъжици и посуда.  

Сподели: