Хитри начини да спестите място в малката кухня

Хитри начини да спестите място в малката кухня

Повечето хора най-вероятно ще се съгласят, че малката спалня или всекидневна е нищо в сравнение с това, че това да имаме малка кухня. И тъй като тя е място за готвене, за посрещане на гости и за забавление, трябва да е удобна и привлекателна. За да направите живота в миниатюрната кухня малко по-лесен, ето някои идеи, с които ще спестите малко пространство и ще намерите нови начини за съхранение.

Независимо дали имате плаващ остров или къс плот, извлечете максимума от него, като превърнете в края в мини стелаж. Можете да го използвате като място за съхранение на сухи съставки, малки чаши или други кухненски принадлежности.

Издърпващ се рафт с ножове до котлона е много удобно приспособление. Освен че спестявате пространство на плота, вече не трябва да ходите до другия край на кухнята, за да достигнете до тях.

Ако нямате място за подходящ кухненски шкаф, помислете за вграден. Там може да подредите приспособления за готвене или подправки.

Рязането на плодовете и зеленчуците ще бъде лесно с подобна издърпваща се дъска за рязане. За да бъде още по-ефективна, монтирайте отдолу кошче за боклук.

Не забравяйте да почиствате редовно дъската, за да избегнете натрупването на плесен и мухъл.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...