Гениални приложения на антибактериалния гел за ръце

Неочаквани ползи

7443

При наличието на всички микроби около нас – в офиса, в магазина, в търговския център, на площадката, в градски транспорт и къде ли още не, повечето от нас вече са свикнали да имат под ръка от онези малки шишенца за дезинфекция. Антибактериалният разтвор е гел на спиртна основа и помага за унищожаване на голяма част от бактериите, които могат да ни разболеят. Той обаче не е само добро средство за санитаризиране, но има и още изненадващи приложения.

Как да почистим фурнатаСъвети за по-лесно и безопасно премахване на остатъците от малки пръски до големи мазни петна  

Ето няколко, които ни разкриват от Reader’s Digest.

Полирайте среброто

Хитри трикове за почистване, които правят дома ни сияещЧистият дом е щастлив дом  

Дезинфектантът за ръце помага за полиране на потъмнялото сребро. Просто сложете няколко капки върху мека кърпа и изтъркайте.

Почистете очилата си

Кърпичките и спрейовете за очила са хубави, но ако нямате в момента под ръка, може да почистите очилата и с дезинфектант.

Използвайте го вместо дезодорант

Причината за миризмата на мишниците са бактерии. Ето защо има смисъл, че малко  дезинфектант за ръце по подмишници ще даде свежест.

Облекчава акнето

Възпалението по кожата, което води до пъпки, е причинено от бактерии върху кожата. Сложете малко дезинфектант, за да облекчите състоянието си.

Като сух шампоан

Трябва да излезете, а косата ви отчаяно се нуждае от измиване. Нанесете малко дезинфектант в корените на косата и масажирайте. Ефектът е поразителен.

Почистете ютията

Ако не сте чистили скоро ютията, малко дезинфектант ще реши проблема. Той ще излъска повърхността и ще махне бактериите, които се натрупват там.

Почистете лака за коса от огледалото

Когато се пръскате с лак за коса, огледалото е лесно да се изцапа. Почистете с малко дезинфектант за ръце върху кърпа от микрофибър или хартиена кърпа,.

Премахване перманентния маркер

С помощта на дезинфектант лесно ще почистите следи от маркер върху дървени повърхности или дрехи.

Третирайте петна преди пране

Малко дезинфектант за ръце може ефективно да помогне за премахване на петна от дрехите. Разтрийте, оставете да престои 10 минути, нанесете препарат против петна и изперете.

Премахва етикета

С дезинфектант лесно ще премахнете остатъци от лепило по кожа, мебели, стени, керамика, порцелан.

Почистете клавиатурата

Знаете ли, че клавиатурата на компютъра е по -  мръсна от тоалетната седалка? За да разрешите проблема, забърсвайте с малко дезинфектант и памучен тампон. По същия начин може да почистите и мишката и тъчскрийна.

Премахнете отпечатъците по неръждаемата стомана

Следите от пръсти могат да развалят външния вид на уредите от неръждаема стомана, но не е нужно да купувате специални почистващи препарати, ако имате дезинфектант за ръце. Сложете малко гел на кърпата и забършете.

Не се нуждаете от специални продукти за почистване ако имате товаЗабравете за кърпите и четките за почистване на ... можете да си спестите много, само като използват обикновени битови предмети ...  
Сподели: