8 неща, от които не се нуждаете в кухнята

Има толкова ненужни вещи, които няма да използвате, а само ще заемат място по...

4222

Обзавеждате вашата първа кухня? Колкото и да е забавно и приятно купуването на аксесоари и съдове за готвене, вижте нашите съвети какво да НЕ купувате. Има толкова ненужни вещи, които няма да използвате, а само ще заемат място по шкафовете.

Не купувайте комплекти с подправки

Когато готвите обикновено използвате между 2 и 5 подправки. По – екзотични, като такива за китайска или индийска храна, се ползват по – рядко. Затова не хвърляйте пари на вятъра само, за да кажете, че имате всички подправки от магазина. Освен това с времето те губят качествата и аромата си.

Кажете не на непрозрачните кутии за храна

Кутиите за храна са много полезно нещо, но ако просто ги държите в хладилника без да виждате какво има вътре, тя може ще се развали. Затова избирайте прозрачни пластмасови кутии, а най-добре стъклени.

Не се нуждаете от десетки сувенирни чаши

Много от нас, пътувайки до дадена дестинация, носят чаша за спомен. Колко от тези чаши обаче може да употребяваме? В един момент се оказваме с шкаф пълен с различни и неизползвани никога чаши. Нашият съвет е да подарите тези ненужни вещи и да инвестирате в хубав сервиз, от който ще отпивате чаша чай или кафе с удоволствие.

Приберете незлепващите тигани

Да те са лесни за измиване и храната не залепва. Тефлоновото покритие обаче отделя токсични газове при силно загряване. Съветваме ви да инвестирате в керамични или чугунени съдове.

Не се нуждаете от много стъклени чаши

Просто се нуждаете от един сервиз, който да има чаши за вода, вино и спиртни напитки.

Чайник, който изглежда като котката ви

Вещ, която се добавя нищо в кухнята ви. Освен това много хора я приемат като кич.

Тостер

Ако не сте върли фенове на препечените филйки и скарата на фурната върши същата работа.

Гъби за миене

Те събират много бактерии. Ако нямате възможност за миялна, сменяйте ги често, поне веднъж седмично.

Сподели: