8 непреходни кухненски тренда (част 2)

Да създадеш кухня за цял живот  

3720

Тенденциите в кухните се променят почти всяка година. Веднъж ставаме свидетели на превес на неутралните цветове, друг път на мода са ярките нюасни. До преди няколко години дизайнерите препоръчваха големите шкафове и орнаменти, а напоследък се налагат откритите рафтове и изчистените линии.

Все пак има някои тенденции, които са непреходни и които ще останат актуални. След като ви представихме част от тях, вижте още няколко тренда. 

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Дълбоки чекмеджета

 

Много дълбоки чекмеджета, особено едно над друго, правят готвенето удобно и по – лесно. Те са много по – добро решение от шкафовете и се интегрират чудесно в дизайна на кухнята. Прегради и органайзери добавят още повече функционалност в чекмеджето.

По – малко високи шкафове

Малкото е повече е основното правило при минималистичния тренд. Горните шкафове слизат долу, а все повече хората се насочват към отворените рафтове.

Изчистен дизайн

Забравете за орнаментите по кухненските шкафове. На мода са изчистените мебели с хоризонтални линии.

Полирани сребристи аксесоари

Аксесоарите в кухните (дръжки, кранове, смесители, кошници) идват и си отиват, но полираните сребристи модели са непреходни.

Уреди под плота

Както шкафовете слизат надолу, така и уредите започват да заемат място под плота. Тенденцията е към все по – малки уреди, които се вместват в специално проектирани за тях шкафове.

Дървен под

С него кухнята е по – уютна и комфортна и това няма как да се промени. Дървото се адаптира към всеки стил. Разбира се, не пренебрегвайте и останалите настилки, но знайте, че дъврото е класика.

Неръждаема стомана

Уредите от неръждаема стомана продължават да царуват. Със своето неутрално излъчване, те се интегрират във всеки стил.

Големи мивки

Когато става дума за мивки и функционалността е от значение. Голямата мивка няма да позволи кухнята да стане във вода, ако миете на ръка, а двойните мивки са идеални когато имате повече съдове.

 

Сподели: