8 непреходни кухненски тренда (част 1)

За модерно излъчване на кухнята  

3545

Кварцов плот

Забравете търкането и полирането. Кварцовите плотове изискват по-малко поддръжка, отколкото гранитните и са много по – дълготрайни. Плюс това, бляскавата повърхност е по – рядско срещана, което значи, че трудно ще ви омръзне.

 Отворени пространства

Махнете стените и кажете „не“ на изолацията на кухнята: отворените пространства са на мода. Неформалните вечери и комфортното готвене, както и връзката с останалите членове на семейството са в основата на този тренд.

Индукционно готвене

Бързо, сигурно и естетично – има много причини да изберете индукционни котлони. Освен това те са икономични, остават студени по време на готвене и са много по – безопасни. Тези котлони елиминират нуждата от по – голям абсорбатор, което разгръща и нови дизайнерски възможности при оформлението на кухнята.

Кухненски остров на едно ниво

Ако имате кухня с отворено пространство, кухненският остров ще позволи на светлината да преминава през помещението. Освен това островът отделя визуално кухнята, а плотът му е допълнително място при готвене.

Таванът

Използвайте пренебрегвания потенциал на тавана. С помощта на корнизи може да подчертаете помещението.

LED осветлението

Бъдещето е тук и е по- светло отвсякога. Благодарение на постоянно променящите се технологии, LED осветлението започва да се налага все повече. Използвайте светодиоди, за да осветите по – тъмните части на кухнята или шкафовете. Новите светлини са още по – ефикасни и дълготрайни.

Вградени уреди

Вградените уреди завладяват кухните, а благодарение на дизайнерските панели, уредите се превръщат в стилна част от обзавеждането.

Бялото е правилно

Белите кухни няма да излязат от мода никога. По – вероятно е да се уморите от цветове на шкафовете, затова заложете на белите. Ако искате цветен елемент, нека той дойде от аксесоарите, които може да сменяте лесно. 

Сподели: