7 идеи как да запълните празно място в лошо проектирана кухня

7 идеи как да запълните празно място в лошо проектирана кухня

Кухнята не винаги е направена по начин, по който искаме. Особено ако собствениците се занимават сами с ремонти, в резултат на което има много малко свободно пространство, например за шкафче или домакински уреди. Ето как да се възползвате от недостатъците, за да използвате мястото функционално и да създадете ергономичен интериор.

Идея 1: Закачете рафтове

Рафтовете са универсален начин да заемете свободно място и в същото време да увеличите функционалността на кухнята. Можете да изберете прави или ъглови, големи или малки, в цвета на стените или в контрастни. Трябва да изберете в зависимост от стила на кухнята и от това колко празно място е останало, къде се намира.

Имайте предвид, че отворените рафтове, въпреки че правят интериора по-лек, трябва да се декорират правилно. Например, ако имате скандинавски интериор, използвайте бели чаши и чинии, или изчистени кутии с дървени капаци. Можете също така да поставите малка саксия с стайно растение - това ще добави комфорт.

Идея 2: Сложете фризер

Ако имате място, защо да не сложите малък фризер. Той е идеален за зимнина и винаги ще ви е от полза.

Идея 3: Преместете масата за хранене

Понякога трапезарията трябва да бъде в хола, тъй като в кухнята няма достатъчно място. Ако имате свободен ъгъл, опитайте да преместите там масата и столовете. Нямате достатъчно място за няколко табуретки? Можете да вземете модел 5 в 1. Така те ще се поберат под масата и няма да пречат на движението из кухнята.

Идея 4: Оборудвайте хоби зона или офис

Празният ъгъл е идеален за хоби зона. Там можете да поставите сгъваема маса за рисуване или занаяти. Освен това е чудесно място за малка библиотека - трябва само да закачите няколко рафта, да подредите рафт или да използвате компактен висящ модул. Друго интересно решение е да поставите офис в кухнята. Всичко, от което се нуждаете, е плот за маса, фотьойл и лаптоп. Тази опция ще се хареса особено на хората, живеещи в малки студийни апартаменти, където кухнята е комбинирана с хола.

Идея 5: Поставете цвете

Малко домакини държат цветя в кухнята, но ако имате място, тогава можете да си позволите да поставите растение в голяма саксия в ъгъла на стаята. Изберете цвете, за което е непретенциозно да се грижите, което няма да страда заради недостатъчно осветление, тъй като в ъгъла често няма достатъчно слънчева светлина. Можете също така да сложите малки растения, които подобряват микроклимата в апартамента и пречистват въздуха.

Идея 6: Стелажи 

Понякога наличните шкафове не са достатъчни, за да поберат всички необходими вещи.  В някои случаи отворените рафтове спасяват ситуацията, но ако няма достатъчно от тях, помислете за закупуване на тесен стелаж.

Идея 7: Организирайте място за вашия домашен любимец

Имате ли котка или куче? В ъгъла можете да сложите противоплъзгащ се килим и да държите там купички за храна и вода или рафт за храната  му.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...