6 нови кухненски тренда

За винаги елегантен дом  

2756

Готвенето може да бъде по – удобно, забавно и лесно ако го правите в хубава кухня. Разбира се, не всеки може да си позволи скъпи уреди и висок клас мебели, но не пречи да се опитаме да имплементираме някои от последните трендове в дома си. Вижте какви съвети дават интериорните дизайнери.

Силата е в простите неща

Бялото винаги е на мода и доказателство за неговата непреходност е тази кухня. Бели шкафове и светло дърво придават чувство за чистота и пространство, но без да правят стаята стерилна. Единственият цветен акцент тук идва от осветителното тяло, закачено над кухненския остров. Удобна кушетка в тъмен цвят добавя контраст в помещението, но без да се натрапва. Нестандартна мебел за кухня, но тук тя намира своето правилно място.

Черна красота

Изчистените линии са в основата на красотата на тази тъмна и много стилна кухня. Архитектът избира различни нюанси на черният цвят за шкафовете, гърба и плота. Противно на очакваното подът също е в тъмен цвят, докато за стените изборът е за светло сиво.

Зеленото е новото златно

Този 3 метров прозорец стои в основата на оформлението на кухнята. Той се явява чудесна алтернатива на плочките, ако имате изглед към градината. Освен това отварянето на прозореца ви дава изобилна естествена светлина и постоянно променяща се визия, когато сезоните се сменят или вашите растения растат. Това оформление е много подходящо ако кухнята ви е в монохромни цветове.

Индустриален дизайн

Индустриалният стил не излиза от модата и тази кухня е доказателство за това. Бетон, рециклирани тухли, видими метални тръби, висок таван и остров от бетон, тук властват елегантността и удобството. Визията на архитектите е за минимализъм в дизайна, но и топлина и уют, които идват от дървото.

Красиво и практично

Модерният дизайн на кухнята срещата функционалността и красота. Дългият остров може да се използва както за работна маса, така и място за събиране, а висящите рафтове осигуряват функционално пространство за съхранение, без да се затварят стаята. 

Сподели: