5 неща, които трябва да имате предвид, преди да ремонтирате кухнята

За какво трябва да помислите, преди да започнете обновление  

3131

1. Кой е ключът към страхотния дизайн?

Създайте кухнята, която работи най-добре за вас и отговаря на начина ви на живот. Дните на традиционния "работен триъгълник" с хладилник / печка / мивка са в миналото.  Днес кухнята се използва за различни цели - готвене, забавление, домашна работа, домашен офис - и оформлението трябва да отразява това.

 2. Трябват ли ни високотехнологични уреди?

Напоследък ставаме свидетели на нови и нови модели уреди – от хладилника, през печката, до тостера. Тези уреди улесняват живота ни, затова експертите съветват, ако имаме възможност да инвестираме в тях. Не маловажен е и фактът, че в повечето случаи те са енергоефективни, което помага са спестим пари.

Например, пиролизното почистване става все по-популярно. Много домакини не обичат да чистят печката и тази технология им спестява неприятната задача. Тук влизат и съдомиялни машини с настройки за еко-миене, хладилници с опции за контрол на влажността, които помагат на свежата храна да се задържи по-дълго, фурни с интуитивен контрол, което позволява да изберете идеалната настройка за оптимален резултат за ястията.

3. Има ли цвят "тенденция", който трябва да изберем?

Неутралните и натуралните цветове са винаги актуални. От дървени облицовки и естествени дървесни материали до суров бетон в заглушени тонове (като камък или шисти, които отразяват естествения пейзаж), хората предпочитат природните елементи и ги пренасят в домовете си.

4. Трябва ли да изведем всичко на показ?

Според дизайнерите всичко е въпрос на лични предпочитания. За някои хора е важно да имат плътни шкафове, уредите да са скрити. Други предпочитат повече стъкло или отворени рафтове и уреди на показ. Трети пък залагат на цветни уреди – акцент, за да внесат колорит в стаята. Всичко, което трябва да следвате е, да заложите на изчистени модели и фини модели, с правилни форми и без орнаменти.

5. Кои са задължителните елементи за перфектната кухня?

Когато планирате кухнята си, помислете на първо място за мястото за работа и съхранение. Това означава качествен и широк плот. Ако имате възможност инвестирайте в такъв от естествени материали – камък, варовик, мрамор.

Важно е да имате дълбоки чекмеджета, в които да държите малките уреди или тенджери и тигани, които използвате често. Ако разполагате с повече площ, сложете остров, който може да служи за работна площ и като маса за хранене. Не забравяйте и качествената подова настилка, това е кухня и често падат боклучета от храната, пръски от готвенето. Затова се консултирайте за най-подходящата.  

 

Сподели: