6 необичайни съвета, които ще бъдат полезни в кухнята

6 необичайни съвета, които ще бъдат полезни в кухнята
Източник: unsplash.com

Как правилно да съхранявате зелето, така че да не потъмнява? Възможно ли е оризът да бъде още по-здравословен? И как да пресея брашно, без да изцапам цялата кухня? Ще намерите отговори на всички тези въпроси в днешната ни статия.

1. Без буболечки в зърнените храни!

Вероятно всяка домакиня поне веднъж в живота си се е сблъсквала с такъв проблем като малки буболечки в зърнените храни. Повярвайте, много е трудно да се отървете от тях. Но не и ако знаете следващия трик.

Факт е, че ларвите на бръмбарите често се намират в опаковките на зърнени храни. И знаем точно как да ги накараме да умрат. За да направите това, просто сложете зърнените храни директно с опаковката във фризера за един ден. Това време ще бъде достатъчно, за да се предотврати появата на боболечки.

2. Съхранявайте зелето правилно!

 

Ястията със зеле са много здравословни. Но често е достатъчна малка част от кочана. А останалото отива в хладилника, за да изживее живота си. В крайна сметка там бързо потъмнява и се влошава. Но се оказва, че това може да се избегне. Просто оваляйте зелето в брашно и го увийте в стреч фолио. В това състояние може да се съхранява доста дълго време. И определено вече няма да се налага да изхвърляте развалени зеленчуци.

3. Оризът става още по-здравословен!

Знаете ли как да направите ориза още по-полезен? Зеленият чай ще помогне в това. Просто заменете водата с чай, когато готвите ориз. За да направите това, поставете пакетче чай във вряща вода и сварете ориза както обикновено. Чаят не само ще придаде на гарнитурата уникален богат вкус, но и ще я обогати с антиоксиданти.

4. Научете се внимателно да пресявате брашното!

За да не се налага да чистите брашно от пода докато го пресявате, то как да го направите. Първо изсипете брашното в чаша. След това го обърнете върху цедка и внимателно пресейте.

 5. Научете се да режете пай без трохи!

Рядко можете да нарежете пай, без да го натрошите. За щастие знаем точно как.

Първо оставете леко да се охлади. След това трябва да загреете ножа на котлона. Поставете го върху решетка за няколко минути. И едва след това започнете да режете пая. Няма да се рони или разпада. И ще получите идеално равни парчета печива. Проверете сами и ще се изненадате от резултатите.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...