5 решения за тясната кухня

5 решения за тясната кухня
Източник: pexels.com

Ако живеете в малко жилище, вероятно пред вас стои предизвикателството малка и тясна кухня. Но вместо да се ядосвате и да се чудите как да промените помещението, вижте няколко идеи за функционални тесни кухни, които са пример за това как да увеличите максимално пространството.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

За да се превърне тясната кухня в уютно и практично място, вижте няколко насоки за дизайна, които можете да следвате:

1. Инвестирайте в скрити места за съхранение

Идеи къде да разположим малката кухня

Тенденцията за живот във все по-малки жилища се налага упорито във всички кътчета на света. В отговор на това се появ...

19/12/2015

Тъй като не разполагате с много площ, с която да работите, помислете за скрито място за съхранение, за да спестите няколко сантиметра от пространството. Решение са издърпващи се чекмеджетата, рафтовете на няколко нива и персонализираните скрити шкафове, с които да сведете до минимум бъркотията.

2. Забравете за трапезарията

Друг начин да спечелите малко повече пространство е да заложите на бар плот - маса вместо голяма трапезарна маса. Така ще имате място за работа и за хранене. 

3. Неутрали

 

Тъмните и мрачни цветове трябва да се използват много умерено в тесните пространства, за да не изглеждат те по-малки. За да създадете илюзията за по-голямо пространство, играйте с различни неутрали – бяло, бежово, сиво, кафяво.

4. Естествената светлина

Какъв по-добър начин за визуално да разширите тясното пространство, отколкото с красива гледка? Помислете дали не може да махнете завесите, за да пуснете слънцето и светлината.

5. Придържайте се към минималистична тема

Когато оформяте малката стаят трябва да слагате малко на брой, но големи мебели. При тясната кухня обаче е добре да заложите на минималистичният и изчистен дизайн. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...